23.08.2019 11:45 Alder: 1 year

Skrevet af:
Stefan Vase

Hvad månen fortæller om Gud

Månen er mere end et rejsemål for de få heldige. Den afslører også noget om universets brutalitet og Guds storhed.

Denne sommer har vi fejret 50 års jubilæet for den første månelanding. En bedrift, som i ordenes sande betydning har kostet blod, sved og tårer. Men månen er noget mere end et rejsemål for de få heldige. Den afslører også noget om universets brutalitet og Guds storhed.

Vi ser månen på aftenhimlen. Når den er fuld, kan den kaste et fantastisk lys på veje, stier og i haver. Når den ikke lyser - når den er ‘ny’, som det hedder - er den der stadig og er ekstremt vigtig for livet her på jorden.

Årsag til klima og årstider

Når vi studerer vores solsystem, finder vi ud af, at månen er noget helt specielt. For månen stabiliserer jordens hældning og er dermed årsag til vores klima og skiftende årstider. Uden den ville jorden vippe væsentligt mere, end den gør. Mars har ikke én stor måne, men to små og har et meget ustabilt klima til følge. Ingen andre planeter har så stor en måne.

Månen er ikke den eneste forudsætning for liv. Der kendes i dag mere end 200 parametre, som skal være opfyldt ned til den mindste decimal - ellers kan livet ikke opstå.

En af dem er, at jorden uden en stor planet som Jupiter i nærheden ville være skydeskive for mange af de meteorer, der drøner igennem solsystemer og galakser. I stedet er det Jupiter, der samler de meteorer op, der ellers var på vej mod os.

Et mirakel

Siden den moderne videnskabs fødsel med kristne tænkere som Isaac Newton, Galileo Galilei, Carl Linné med flere har videnskaben udforsket livets mysterium. Men allerede for flere tusinde år siden kiggede Israels gamle konge David op på himlen og skrev:

“Himlen vidner om Guds herlighed, universet udtrykker hans underfulde skaberkraft.”

Uden at kende til grundstoffer og Big Bang kunne David begribe, at vi lever i et stort mirakel.


Skrevet af:
Stefan Vase

Lagt på nettet 23.08.2019

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også