02.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs

Skrevet af:
Brian Christensen

Hvad betyder dommedag?

Hvad betyder dommedag? Jeg ved kun, at det er et eller andet med at Gud udsletter denne jord, som vi lever på nu, og så skaber han det Ny Jerusalem.

Dommedag har mange navne i bibelen og de fortæller hver især om, hvad det drejer sig om.

Dagen kaldes for den "yderste dag" (Joh 11,24) eller "enden" (1 kor 15,24). Det betyder at tiden som vi kender den med dage og år vil høre op en dag. Der vil være en dag, som vil være den sidste i denne jords historie, ligesom der var en dag, skabelsesdagen, som var den første. Efter det er evigheden, som ikke bare er en lang række af dage, men ét langt øjeblik - det er svært at forestille sig en tid uden tid. Så dommedag er den sidste dag i jordens historie.

Dagen kaldes også for "Jesu genkomst". For vi tror at Jesus igen kommer til jord. Men denne gang synligt for alle og i himmelsk herlighed. Med Jesus bliver Guds rige synligt og totalt på hele jorden. Men hans komme er også et opgør med Satan og det onde på jorden og derfor kommer der ifølge bibelen til at foregå ret meget inden Jesus kommer igen. Krige, naturkatastrofer og menneskelig nød på forskellig måde.

Og dagen kaldes også for "Dommedag", fordi det på den dag skal blive synligt, hvem der i tro havde fået det nye liv fra Gud. Mens vil lever her på jorden er der troende (åndeligt levende) og der er vantro, som fornægter Jesus som frelseren (åndeligt døde). På dommedag vil Jesus dømme levende og døde, dvs. gøre det synligt for alle, hvem der er åndeligt levende og hvem der er åndelig død. Og de levende giver han evigt liv i himmelen, mens de som har fornægtet Jesus i evighed er fortabt og må til Helvede.

Hvor ødelagt denne jord vil blive ved jeg ikke, men der tales om i bibelen at Gud vil skabe en ny himmel og en ny jord. Måske nyskaber han denne jord, så den altså bliver som ny, det ved vi ikke. Men det er en virkelighed, hvor alt er godt og Gud vil være hos os, som i Edens have engang. Og dér vil Guds bolig være i det ny Jerusalem - en herlig kongestad.


Skrevet af:
Brian Christensen

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også