08.08.2012 12:00 Alder: 9 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Himmelsk fødselsdag

I dag er det min lille nevøs dåbsdag. Hans dåb husker jeg særligt af to grunde - dels fik jeg lov at stå fadder til ham, dels blev han døbt på min 34 års fødselsdag. Han blev med andre ord Guds barn på samme dato, hvor andre markerer, at jeg blev menneskebarn for flere årtier siden.

At være fadder betyder, at man har lovet at ville opdrage den døbte i den kristne tro, hvis nu der skulle ske noget med hans forældre, så de ikke kan. Jeg kan ikke holde ud at tænke på, at det skulle blive aktuelt, men det er ingen hindring for, at jeg kan gøre mit for at hans dåbsdag bliver fejret - så selvfølgelig skal knægten også i år forkæles med en gave på sin himmelske fødselsdag.

Dåbsdagsgaver

Sidste år kom jeg for skade, at sige til ekspedienten i butikken, at det var en dåbsdagsgave. Hun så på mig, som én, der var faldet ned fra månen. Hun havde aldrig før hørt om, at folk fejrede dåbsdage! Og det er hun sikkert ikke ene om - mange mennesker ved sikkert ikke engang, hvornår de blev døbt, hvis de altså blev det. 

Men hvorfor ikke? Selvfølgelig er det noget, der skal fejres - for det er meget større at fejre den dag, hvor man blev et Guds barn end den dag, hvor man blev menneskebarn. 

Aldrig for sent

Man kan selvfølgelig sige at en almindelig fødselsdag er mere demokratisk, for sådan én har vi alle. Men sådan er Guds rige også - hvis du har en dåbsdag, så glæd dig over den og fejr den. Har du ikke en - så er det ikke for sent; du kan også blive døbt og få en fødselsdag som Guds barn, selv om du for længst er blevet voksen. 


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 08.08.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også