30.11.2010 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

Håbet i advent

Advent betyder komme og forventning, og både inde og ude bliver der sat lys op. "Det er dejligt, at der kommer lys op. Der er et håb om, at der kommer et lys, der vender mørket. Det er fedt, at det er lige i denne tid, vi fejrer advent," siger Jakob Østergaard fra Aulum.

For to år siden kunne Jakob Østergaard fejre advent på Børkop Højskole, og det blev en lidt anden oplevelse end sædvanligt. 

"På højskolen havde vi nogle stjerner, der var som en stjernehimmel. Det mindede mig om det løfte, Gud gav Abraham og Israels folk. Vi har et herlighedshåb, som kristne, der skinner igennem her i julen. Der er et enormt håb og glæde i det, " siger Jakob Østergaard.

Traditioner

Første søndag i advent har han nogle traditioner, og normalt kan han fejre første søndag i advent sammen med sin familie.

"Jeg var hjemme hos mine forældre, hvor vi om aftenen tænder det første lys i adventskransen og synger adventssalmer. Det betyder meget at være sammen med familien i adventstiden, " siger Jakob.

"Traditioner kan være utrolig berigende, men hvis det blive for meget, mister det på en måde en ægthed. At man går mere op i traditionerne end hvad det egentlig handler om. Der skal være en balance. "

Komme og forventning

Advent betyder komme og forventning, og både inde og ude bliver der sat lys op.

"Det er dejligt, at der kommer lys op. I denne tid har jeg svært ved at komme ud af sengen om morgenen, og så er det, at lyset viser, der er et håb om, at der kommer et lys, der vender mørket. Det er fedt, at det er lige i denne tid, vi fejrer advent. Det er dejligt at få lov til at mindes både Jesu fødsel og sætte lys op og snakke om det, men også det, at Jesus kommer igen en dag, " siger Jakob.

"Men det er også skræmmende, fordi der er nogle, som ikke har hørt om ham. I stedet for at vi mennesker går og prøver at redde os selv gennem klimapolitik, og hvad vi nu ellers kan finde på, er det vigtigere at kende Jesus, som er verdens lys."  


Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

Lagt på nettet 30.11.2010

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også