29.06.2016 00:00 Alder: 8 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Gud vil dig

Gud har skabt os, og vi behøver aldrig tvivle på, at han virkelig elsker os og vil os.


Glade mennesker

Foto: Getty Images/iStockphoto

Det er rart at kunne mærke på andre mennesker, at de vil os. Det er rart at se smil i deres øjne, når de kigger på os. Rart at mærke et kram. Høre et venligt ord. For vi kan så let komme i tvivl om vores venner virkelig vil os. Kan de li’ mig? Er jeg ikke bare til besvær? Elsker de mig virkelig?

En af de helt grundlæggende tanker i kristendommen er, at Gud er skaberen. Gud har sat det hele i gang. Han står bag universet, verden, naturen og dyrene. Gud vil verden. Gud ville, at der skulle være noget. Før var der tomt og mørkt. Men Gud skabte fylde og liv og lys. Gud sørgede for, at alt blev til.

Og som kronen på skaberværket skabte han mennesket. Det var ikke en tilfældighed. Det var med vilje. Og med kærlighed og mening. Derfor behøver vi ikke tvivle på, om vi er villede af nogen. Lige meget hvor forladte vi eventuelt skulle blive af mennesker, så vil Gud altid være hos os og følge os ud i livet. Han vil os altid!

Herlighed og ære

Vi er ikke tilfældige. Gud står bag os. Vi er blevet til. Men hvad er vi blevet til?

Salme 8 fra Salmernes Bog i Det Gamle Testamente taler om alt det underfulde i skaberværket. Der kan vi læse, at Gud har skabt mennesket kun lidt ringere end sig selv og kronet det med herlighed og ære.

Vi minder om Gud. Vi ligner ham. Godt nok er der også stor forskel mellem Gud og mennesker, og godt nok er der gået en del ting galt siden skabelsens morgen. Men vi ligner stadig Gud og er stadig fyldt med herlighed og ære, ja, endda kronet med det.

Alle mennesker har uendelig høj værdi og det må kunne ses, mærkes og høres i vores relationer. I vores venskaber og familier og i vores møder med ukendte mennesker.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 29.06.2016

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også