13.01.2014 12:00 Alder: 8 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Gud og Danmark

Vores nationaliteter, vores sprog og vores kultur er en del af vores oprør mod Gud. Men de er samtidig også en del af Guds plan for sin skabning.

I Det Gamle Testamente kan man læse fortællingen om Babelstårnet. Mennesket prøvede at nå op til Gud og blive Gud ved at bygge et tårn helt om til Himlen. Det tillod Gud ikke, og han forvirrede dem ved at give dem forskellige sprog og sprede dem til forskellige dele af verden.

Vores oprør

På én måde er vores nationalitet, vores sprog og vores kultur derfor et resultat af vores oprør mod Gud og forsøg på selv at blive Gud.

Vores opsplitning i nationer kan ses som vores forsøg på at finde identitet og sikkerhed i andet end Gud. Vores forskellige sprog kan ses som en påmindelse om tendensen til, at vores egne projekter ender i forvirring i stedet for forløsning. Vores kultur, f.eks. billedkunst, poesi, og i det hele taget åndsliv, kan til tider være så selvophøjende og selvfedt, at det virker som om vores skaberevner er steget os til hovedet.

Forskellighed

Men denne måde at se på vores nationalitet, sprog og kultur må ikke stå alene. Den må stå sammen med en anden fortælling. Fortælling om Guds søn, som lod sig føde i en nation, talte et sprog og voksede op i en kultur. Jesus kom til jord og blev menneske midt i en nation, som var mindst lige så forvirret og selvophøjende som den danske.

At Jesus blev menneske på de vilkår kan minde os om, at der også er noget godt i at være en helt normal dansker, som lever i en nation, taler et sprog og er en del af en kultur. Det var hele tiden Guds mening, at vi skulle fordele os på jorden og ikke bare klumpe sammen i Babel og bygge et tårn. Det var meningen, at vi med vores forskellige nationaliter, sprog og kulturer skulle være et vidnesbyrd om hans skaberværks forskellighed og skønhed

 

 


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 13.01.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også