03.12.2008 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Godt nytår!

Efter første søndag i advent kan jeg godt finde på at ønske godt nytår. De fleste forstår ikke, hvor jeg vil hen, men andre er godt klar over, at det selvfølgelig er fordi, det nye kirkeår altid starter første søndag i advent.

Godt nytår!

Det er helt på sin plads, at kirken fejrer sit nytår forud for julen. Ikke kun fordi det er en kirkelig højtid, som får rigtig mange danskere til at gå i kirke - men fordi julen markerer en ny begyndelse.

Julen er den højtid, hvor vi mindes og fejrer, at Guds søn blev født ind i verden. Det blev han fordi, der var noget imellem Gud og mennesker, der ikke var i orden. Og Gud var nødt til at gøre noget radikalt for at genoprette forholdet. Mennesket selv magtede det ikke. Gud valgte at give os en ny chance: Jesus.

De fleste mennesker standser op og tager sig tid til at reflektere over året, der er gået og året, der skal komme, når kalenderåret rinder ud. Men det er nok de færreste af os, der gør det, når kirkeåret løber ud. Man kan selvfølgelig godt sige, at der heller ikke er sket så meget uventet i kirken i løbet året: Vi vidste hvilke højtider, vi kunne vente og hvilke tekster, der skulle læses hvornår. Og vi ved, at det samme gentager sig i dette nye kirkeår: Vi kender kirkeårets forløb og vi ved, hvilke tekster fra Bibelen, præsten skal prædike over.

Men selv om livet i kirken kan virke forudsigeligt, så er og bliver julens budskab en nyhed, som fortjener bedre end at være en del af en tradition sammen med æbleskiverne og julegaveræset. Adventstiden varsler den evigt aktuelle nyhed: At Gud blev menneske for at give menneskeheden en ny begyndelse. En nyhed, vi må standse op og gribe og lade os gribe af.

Godt nytår!


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 03.12.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også