15.03.2001 12:00 Alder: 23 yrs

Skrevet af:
Nicolai Winther-Nielsen

Giver Helligånden troen til den udøbte?

Vi er nogle stykker der har snakket om Helligånden. Vi får Helligånden når vi bliver døbt. Hvornår får en hedning Helligånden (vi antager at han/hun er voksen) når han/hun hører Guds ord eller når han/hun bliver døbt? Hvis han/hun først får Helligånden når han/hun er døbt, hvad er det så der arbejder inden i personen, mens ordet forkyndes indtil at man bliver døbt, hvis det ikke er helligånden, hvad er det så ?

Du har ganske ret i at i Helligånden gives ved dåben.

Derfor er det forældrenes ansvar at få døbt deres barn, så barnet kan blive Guds og så Helligånden får lov at være og virke i det.

Hvis vi antager at barnet ikke bliver døbt, og at det som voksen en dag gerne vil døbes. Hvad er det da der har bevirket dette - når nu Helligånden endnu ikke bor i mennesket? Ofte vil der være nogle ydre faktorer der bevirker, at man gerne vil døbes. Man kan have mødt det kristne vidnesbyrd, eller noget kan være sket i ens liv, som gør at man nu gerne vil være kristen - og i

forlængelse af det gerne vil døbes. Helligånden er ikke afhængig af at være i et menneske - for at få mennesket i tale. Men mennesket er afhængig af Helligånden for at blive bevaret hos Jesus. Som én af de gamle sagde: "Gud har gjort mennesket afhængigt af sakramenterne (feks. dåban) men han

har ikke gjort sig selv afhængig af dem".


Skrevet af:
Nicolai Winther-Nielsen

Lagt på nettet 15.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også