21.11.2021 21:37 Alder: 11 days

Gaven til Jesus

Og kongen vil svare dem: Sandelig siger jeg jer: Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig.

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Matthæusevangeliet kapitel 25, vers 31-46


Der er skrevet en lille legende om "Den fjerde vismand", som aldrig nåede frem til Jesus-barnet i Betlehem. Han stoppede nemlig undervejs op ved mennesker, der var i nød, og gav dem tilmed af de gaver, der var tiltænkt Jesus. 

Årene efter fulgte han i Jesus' fodspor helt frem til Golgata uden nogensinde at møde Jesus selv, for der blev ved med at komme mennesker på hans vej, som han ikke kunne lade være med at hjælpe. 

Da han endelig kom tæt på Jesus, ville han frikøbe ham fra korsfæstelsen med en sidste gave, han havde gemt – en kostbar diamant. Men det endte med, at han i stedet løskøbte en ung pige fra slaveri med diamanten. 

Og da han nu, gammel og træt, indser, at han ikke kommer til at møde Jesus, hører han ordene fra Jesus i dette centrale bibelvers og fyldes af en dyb fred. 

Det er en smuk legende, som hjælper os til at se, hvad Jesus ønsker at lære os – at kærlighed til Gud bedst udleves overfor de mennesker, Gud sender på vores vej. Og det kan vi, når mødet med Jesus er vores endelige mål.

 

Skrevet af:

Morten Nielsen


Lagt på nettet 21.11.2021

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også