26.01.2017 15:33 Alder: 5 yrs
Morten Stubkjær Klausen

Skrevet af:
Morten Stubkjær Klausen

Gamle spor i isen

En pause og noget at drikke kan gøre godt, når vi er ved at køre lidt træt. Sådan er det også i forholdet til Jesus.

Photo: Myrabella / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Jeg er stor tilhænger af ishockey, og jeg er især tilhænger af det høje tempo, som isen under spillerne giver mulighed for, men tempo og hårde taklinger tærer på spillerne, og isen bliver ikke ved med at være lige glat.

Der dukker spor op i isen, som skøjterne fanges i. Pucken, de spiller med, glider langsommere, og spillerne bliver trætte. Spillerne kan ikke gøre isen glat igen, og de fanges let i gamle spor i isen.

Tempoet går ofte ned mod slutningen af hver af de tre perioder, en kamp indeholder. Derfor tanker spillerne op med pause-te og ny energi, mens zambonien kommer ind og overtager isen. Det er en maskine, som gør isen glat igen, og spillerne kan begynde på en frisk, når kampen igen bliver fløjtet i gang. Spillerne har tanket ny energi, og isen er blevet glattet ud. Pucken og skøjterne glider igen hurtigt og ubesværet hen over isen.

Pause med chaufføren

I min hverdag kan jeg også føle, at det bare går derudad for en tid, men pludselig er der noget, der sænker farten. Måske bliver jeg fanget i nogle uvaner. Måske takler livet mig, så jeg har svært ved at rejse mig op igen. Og så er der de fejl, jeg gang på gang begår over for både Gud og mennesker. Det kan godt gøre mig træt indimellem.

Den gode nyhed er, at du og jeg også har adgang til en slags zamboni. Chaufføren på den hedder Jesus.

Zambonien på ishockeybanen fjerner ikke knubs fra taklingerne i kampen. Det kan zambonien med Jesus som chauffør til gengæld, selvom Jesus ikke altid bruger den funktion.

Til gengæld bruger han flittigt tilgiv-funktionen, hvis vi beder ham om at gøre det. Den glatter ikke bare ud, som den første maskine gør. Nej, den fjerner de gamle spor og lægger et helt nyt underlag. Og ikke nok med det; Jesus inviterer os til at holde pause med ham, så han kan give os ny energi, og den energi er en helt anden end energien fra den pause-te, ishockeyspillerne tanker op med. Det er selve livets vand. Det giver en energi, som varer evigt, men husk at drikke af det ofte.


Morten Stubkjær Klausen

Skrevet af:
Morten Stubkjær Klausen

Lagt på nettet 26.01.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også