04.06.2008 12:00 Alder: 12 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Frygten for muslimerne

Frygt bygger i de fleste tilfælde på uvidenhed. De mennesker vi frygter, er for det meste mennesker vi ikke kender. Det gælder også muslimerne. Islamisternes had og frygt mod de kristne bygger for de flestes vedkommende på uvidenhed. Ligesom vi kristnes frygt for muslimerne gør det. Derfor er det vigtigt at vi taler sammen.

Islam 210

Med bomben mod Danmarks ambassade i Pakistan, har det fanatisk religiøse had igen vist sit grimme fjæs. Og vi diskuterer nu heftigt om det kunne have været undgået. Om vi selv er ude om det.

Det spørgsmål tror jeg ikke der findes et let svar på. Men jeg er ikke i tvivl om, at dialog og respekt er vejen frem når det handler om at skabe fordragelighed mennesker imellem. Det gælder både i international politik, religioner imellem og i din og min helt almindelige hverdag. Og jeg er heller ikke i tvivl om, at her bør kristne være dem som går foran.

Næstekærlighed 

Kristendommens etik og menneskesyn bygger grundlæggende på næstekærlighed. Dvs. respekt og forståelse for alle medmennesker. Også dem vi ikke er enige med. (Elsk jeres fjender, siger Jesus). Uanset hvor forskelligt vi opfatter tingene, så er vi altid medmennesker, som i sidste ende skal stå til regnskab overfor den samme Gud.

Uforenelige trosretninger 

Der er meget stor forskel på islam og kristendom. Selvom der er en del fælles stof i Bibelen og Koranen; selvom man kan diskutere om vi tror på den samme Gud og selvom vi i etiske spørgsmål kan være enige om mange ting, så er det alligevel en grundlæggende forskellig tro vi har. Islam og kristendom er helt igennem uforenelige trosretninger.

Mennesket bag

Men det må ikke forhindre os i at tale sammen. Prøve at forstå hinanden. Måske vil vi så opdage, at muslimer er lige så forskellige som kristne. Måske vil vi opdage, at vores muslimske nabo også er et menneske med sin egen livshistorie, sine glæder og sorger. Og måske opdager vore muslimske venner også, at vi faktisk kan have mange gode ting til fælles. Måske kan det komme så vidt, at jeg opdager, at jeg som kristen har mere til fælles med min muslimsk troende nabo end jeg har med min ikke-religiøse pæredanske arbejdskollega!

Min kamp mod terrorisme

Din og min kamp mod religiøs fanatisme og terror begynder i vores eget møde med anderledes troende mennesker – i vores baghave, på vores egen arbejdsplads eller hos grønthandleren. De fleste terrorister er vokset op i et miljø af had og forenklede fjendebilleder. Og den slags har vi alle sammen ansvar for at hjælp med at nedbryde. Så længe vi møder vores medmennesker med mistænksomhed og foragt, så er vi også med til at holde liv i religiøs terrorisme!


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 04.06.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også