11.05.2017 14:57 Alder: 4 yrs
Tanja Vilrik Bruun

Skrevet af:
Tanja Vilrik Bruun

Frihed versus tryghed

Når frihed trumfer tryghed, er resultatet ikke altid positivt. Vi har ikke kun brug for frihed, men også tryghed og stabilitet

Jeg læste for nylig i en samfundsanalyse, at i vores senmoderne kontekst rangerer frihed højere end tryghed. Jeg sad og tænkte lidt over meningen med de ord, og kom til at tænke på min egen oplevelse.

Når frihed trumfer tryghed

Da mine forældre for nogle år siden blev skilt, var det som om hele fundamentet for mit liv krakelerede. Gulvtæppet blev brutalt hevet væk under mig, og jeg famlede efter et ståsted. Deres valg af frihed var på bekostning af stabilitet og tryghed for mig.

Min eneste trøst i den situation var Bibelens ord: ”Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid.” (Hebræerbrevet kapitel 13, vers 8). I en verden, hvor intet pludselig var sikkert længere, var det de ord, jeg klamrede mig til. Én person kunne jeg stole på. Jeg kunne holde fast i Jesus, og han holdt fast i mig.

Vi er så glade for vores frihed i Danmark, og frihed er jo også en god ting. Men når frihed trumfer tryghed, hvad bliver så konsekvenserne? Vi har også brug for tryghed og stabilitet i vores liv, så ikke alt er usikkert og foranderligt.

Gud er min tryghed

Gud er min tryghed. Han hjælper mig med at stå fast, selv når mit liv er allermest foranderligt. Han giver gode retningslinjer for mit liv. Ja, eftersom han har skabt mig, tror jeg faktisk, at han ved, hvad der er bedst for mig.

Nogle gange vil jeg hellere selv bestemme, men det går nu aldrig særlig godt. Når jeg derimod aflægger min frihed og siger "Okay Gud, du får lov at bestemme," så får jeg noget meget større. Nemlig en kæmpe tryghed ved at vide, at mit liv er i Guds hænder, og det er det bedste sted at være!


Tanja Vilrik Bruun

Skrevet af:
Tanja Vilrik Bruun

Lagt på nettet 11.05.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også