15.10.2013 12:00 Alder: 9 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Frihed for Loke og Muhammed

Ville Jesus i dag have anbefalet og støttet et moské-byggeri? Jeg tror det faktisk. Ikke for at støtte og opmuntre islam, men fordi Jesus først og fremmest respekterede og anerkendte alle mennesker som frie og lige værdige.

Moské

Det budskab Jesus kom med, var et budskab om frihed. Og et budskab som kun kan modtages i frihed. Flere steder i Det Nye Testamente bryder Jesus jødernes religiøse regler for at komme de mennesker i møde, som han mødte:

Ikke fordi han anerkendte deres tro og livsstil, men fordi han selv praktiserede det budskab, han forkyndte: nåde og frihed for enhver, som kommer til ham.

Frihed til tro

Jesu møde med den samaritanske kvinde lidt uden for vore dages palæstinensiske Nablus er et godt eksempel på den respekt og åndsfrihed, som Jesus viste alle mennesker omkring sig. Samaritanerne var et religiøst mindretal, som rettroende jøder holdt sig på afstand af. Så meget, at man end ikke talte til dem eller trådte på deres jord. På mange måder var samaritanere for den tids jøder, hvad muslimer i dag er for mange kulturkristne danskere. Men ikke for Jesus.

Hvis vi ønsker, at vores muslimske medborgere skal møde det kristne friheds-budskab, så må vi begynde med at give dem frihed til at tro og handle på deres overbevisning. Inklusive at støtte dem i ønsket om en moské og steder at samles og tilbede.

Beskyttende ring

Ligesom vi har set muslimer slå en beskyttende ring omkring kirker og kristne i Egypten for at beskytte dem imod vold og overgreb, sådan skylder vi også, i vores kristne Danmark, at slå ring omkring muslimer, der ønsker frihed til at samles og udøve deres tro. Moskéer, tørklæder og ramadan har lige så lidt at gøre med islamisme, som kirke og kristendom har at gøre med med nazisme og ku klux klan.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 15.10.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også