24.09.2014 12:00 Alder: 8 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Forelskede nonner og tilflugtssteder

Vi kan ikke flygte fra problemer, indre mørke og svære valg i livet. Vi må møde dem. Heldigvis behøver vi ikke at møde dem alene. Der er hjælp at hente.

I musical-filmen "Sound of music" kan hovedpersonen, nonnen Maria, ikke bestemme sig for, om hun skal blive nonne igen og give afkald på ægteskabelig kærlighed, eller om hun skal forfølge en forelskelse. I sin ubeslutsomhed vender hun tilbage til det kloster, hun oprindeligt kom fra. Men abbedissen, lederen af nonneklostret, afviser hende med disse ord:

"Maria, disse mure blev ikke bygget for at holde problemer ude. Du bliver nødt til at håndtere dem."

Det gælder ikke kun for forelskede nonner og det gælder ikke kun for klostre. Vi kan også forsøge at søge tilflugt fra vores indre problemer i f.eks. ægteskab, venskab eller kirke. Vi tænker, at hvis vi først kommer indenfor ægteskabets, venskabets eller kirkens mure, vil vores problemer ikke hjemsøge os mere. Vi har efterladt dem udenfor.

Vi ved det egentlig godt. Ved godt, at det ikke fungerer sådan. Men vi gør det alligevel tit. Håber naivt, at vi kan slippe for at møde det mørke, bøvl og smerte, som bor i os, eller for at skulle træffe de helt svære valg i livet.

Hyrden

Der kan være en enorm ensomhed i at skulle møde sig selv, sine mørke sider og træffe valg. Andre kan ikke forstå, hvordan jeg har det, eller helt sætte sig ind i mine valgmuligheder. Dog er vi ikke alene her ude i det åbne og ubeskyttede land, hvor vi hvert øjeblik kan blive overmandet af vores indre bøvl eller støde på svære valg. Hyrden går med os. Foran os. Ved siden af os. Taler med os. Leder os. Hans godhed og troskab følger os, så længe vi lever. Vores fællesskab og vandring med hyrden Jesus kan blive et tilflugtssted og give os styrke og mod til at møde os selv og de problemer, vi har.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 24.09.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også