14.06.2019 14:40 Alder: 2 yrs
Mette Hornstrup Schmidt

Skrevet af:
Mette Hornstrup Schmidt

Et tegn fra oven

 For 800 år siden gav Gud os angiveligt Dannebrog som et tegn på sejr. Også i dag giver Gud tegn, men ser vi dem? 

Foto: Anders Sunesen

I år kan vi fejre, at vi har haft vores nationalfane i 800 år. Sagnet fortæller, at den danske konge Valdemar Sejr var taget på korstog til Estland. Men esterne lod sig ikke løbe over ende.

Danskerne blev tvunget på tilbagetog, men så dalede flaget med det hvide kors på den røde dug ned fra himlen som et tegn fra Gud på sejr. Derfra vendte krigslykken og danskerne vandt slaget ved Lyndanis d. 15. juni år 1219.

Gud giver tegn

Der kan siges mange ting om troværdigheden af historien om Dannebrog, men det er ikke en fremmed tanke, at Gud kan finde på at give tegn. Der findes mange eksempler i bibelen på, at Gud både har gjort undere og givet mennesker tegn.

Læser man beretningerne om Jesus, er de spækket med tegn og undere, der viser mennesker, hvem han er. Men giver Gud stadig tegn i dag?

Tilfældigheder eller Guds tegn

Jeg tror på, at Gud giver os masser af tegn hver eneste dag. Men ligesom historien om Dannebrog kan bortforklares, så kan rigtig mange af de tegn, vi oplever i hverdagen, bortforklares.

Måske har du prøvet at bede om noget og fået det, men bagefter slået det hen som en tilfældighed. Eller du er sluppet uskadt fra en ulykke og tænkt, at det var rent held. Prøv et øjeblik at overveje, om det måske kunne være Gud, der var på spil?

Vi mennesker har tendens til, at vi gerne vil se det, før vi tror det. Men nogle gange bliver vi nødt til at tro det, før vi kan se det. Hvis det her provokerer dig, så vil jeg gerne udfordre dig til helhjertet at se efter Guds tegn i dit liv. Prøv også gerne at bede Gud om at få lov til at se tegnene.


Mette Hornstrup Schmidt

Skrevet af:
Mette Hornstrup Schmidt

Lagt på nettet 14.06.2019

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også