30.08.2000 12:00 Alder: 24 yrs

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Er homofili medfødt?

Jeg har en ven, som siger at han er homofil. Jeg ved godt hvad bibelen siger om det, men hvad siger "videnskaben?" Er det noget man er født med, eller er det noget som kommer senere i livet, som følge af ens opvækst, måske? Han er kristen, men tvivlende blandt andet pga det. Hvad skal jeg sige til ham så jeg ikke kommer til at lyde fordømmende, eller snæversynet, da jeg mener at det ifølge bibelen er forkert. Hvad kan han gøre ved sit problem? 

Dit spørgsmål er ikke let at give et kort og præcist svar på, men jeg vil forsøge at give dig nogle pejlemærker. Der bliver forsket meget i, om der er et gen, der er baggrund for homofili. Endnu har man ikke fundet det. Hvis det sker, vil det sandsynligvis vise sig at være et gen, der gør, at man har en større tilbøjelighed til at udvikle homofili, men sådan, at man ikke nødvendigvis gør det... Der er en del, der tyder på, at det kan skyldes noget i opvæksten, måske meget tidligt. Nogen tænker sig helt tilbage i fostertilværelsen. Men igen. Det kan ikke bevises. Man kan højst opstille nogle sandsynlige teorier, fordi sammenhængen til miljø heller ikke er helt tydelig. Uden tvivl er der mange ting, der spiller ind. Sandsynligvis er homofili i virkeligheden ikke så éntydig, som vi ofte fremstiller det.

Hvis din ven virkelig ønsker hjælp, er der god mulighed for at få det. Han kan f.eks. henvende sig til foreningen Agape (tlf: 8680 6022)


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 30.08.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også