22.11.2018 11:56 Alder: 6 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Er du Gud?

Mennesket har en tendens til gerne at ville være gud i sit eget liv. Men hvad med det ansvar, som følger med?


Hvordan definerer man Gud? Ifølge Den Danske Ordbog er Gud et "overmenneskeligt væsen som menes at herske over en del af virkeligheden, fx naturen eller menneskets skæbne …"

Gud er altså et væsen, som har stor magt til at herske over noget/nogen. Men hvad skal jeg bruge en gud til? Jeg vil gerne selv bestemme over mit liv. 

Magt = ansvar

Har man magt til at herske over natur og mennesker, må man have uendelig stor magt. Med sådan en magt følger et enormt ansvar. Et ansvar for at nyt liv begynder, for at græsset og kornet gror, for at der er mad nok til alle og for livet og døden.

Er du Gud? Det er måske et underligt spørgsmål, men prøv at tænke efter. Er det dig, der har ansvaret for alt?

Mennesket vil gerne være gud i sit eget liv og have kontrollen over det. Det er nemt, når alt er godt. Men livet er ikke altid godt og let. Man kommer uundgåeligt ud for ulykker, sygdom og svigt, og i sidste ende skal alle dø.

Vil du være gud i dit eget liv, må du også tage ansvaret for de svære ting, selv for de ting du ikke kan kontrollere.

Gud ønsker ansvaret

Jeg tror, at mange kæmper med at bære ansvaret for alt, fordi de vil være gud i deres eget liv. Er du en af dem, vil jeg gerne udfordre dig til at lade Bibelens Gud være din gud og lægge ansvaret over til ham, der ifølge Bibelen skabte himlen og jorden (1. Mosebog 1,1).

Når ulykken rammer, og livet er svært, har man brug for en gud, der tager ansvaret for det, man ikke selv kan kontrollere. Gud ændrer langt fra altid de svære ting. Men det er betryggende at vide, at Gud kan ændre tingene, og at han, der har skabt alt, også ønsker at tage ansvaret for sit skaberværk.

Dine handlinger har stadig konsekvenser. Du har stadig ansvar for, hvordan du lever. Spiser du usundt, er der fx større risiko for, at du bliver syg. Men Gud ønsker at tage det overordnede ansvar, og han kan ændre alt.


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 22.11.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også