24.03.2001 12:00 Alder: 23 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Er cybersex synd?

Kan man sige at cybersex er synd i følge kristendommen?

Nu ved jeg ikke lige, hvad du præcist forstår ved cybersex, men jeg vil i mit svar gå ud fra, at du tænker på situationen, hvor to eller flere via en chat udvikler og beskriver sexuelle fantasier med det formål at stimulere sig selv sexuelt. Principielt det samme der sker ved telefonsex.

Er det synd, spørger du.

For at kunne svare ordentligt på spørgsmålet, må vi lige se på hvad Guds mening med sex er og hvordan vi bruger sex efter Guds vilje.

Hvis du læser en række af de svar der tidligere er givet omkring sex, vil du se at sex efter Guds mening er skabt til at være en del af ægteskabets samliv mellem en mand og kvinde. Dvs. at sex er givet til at være omsluttet af den forpligtende kærlighed og fortrolige intimitet som kun er til stede, hvor to mennesker har givet hinanden løfte om et livslangt og hengivent ægteskab. Hvis vi river sexualiteten ud af denne ramme så misbruger vi hinandens sexualitet, og synder dermed imod Guds vilje.

Jamen, hvad nu når det bare er noget vi tænker (skriver) og fantaserer? Kan det så også være synd?

Jesus besvarer lidt selv dette spørgsmål i Mattæus evangeliet 5, 27-28:

"v27 I har hørt, at der er sagt: ›Du må ikke bryde et ægteskab.‹ v28 Men jeg siger jer: Enhver, som kaster et lystent blik på en andens hustru, har allerede begået ægteskabsbrud med hende i sit hjerte."

Jesus sidestiller altså det, vi gør med det, vi tænker. Så længe vi beholder det for os selv, er det en sag mellem Gud og den enkelte som ikke helt kan sidestilles med aktiv synd. Med i tilfældet med cybersex, deler vi disse tanker med andre og på denne måde synder vi, ikke alene mod Guds vilje ,men også mod et andet menneske. Og dermed er det ikke længere begrænset til vore egne skjulte tanker.

Mit svar på dit spørgsmål må altså blive: Medmindre du dyrker cybersex med din egen kone, ja så må det ifølge Bibelen kaldes synd imod Guds vilje.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 24.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også