20.02.2013 12:00 Alder: 8 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

En fesen pris

På søndag uddeles de eftertragtede Oscar-statuetter til de film, skuespillere, instruktører og så videre, som var bedst i 2012. Oscar-festen er storslået og overdrevet, men det er rimeligt nok - for det er svært at fingre i en af de små trofæer. Men i det store perspektiv, så er en Oscar en fesen pris.

"Det er lige til en Oscar", siger vi, når nogen spiller skuespil overbevisende. Uagtet om de så gør det med vilje eller ej. Men det er faktisk ikke så nemt at få en Oscar. Hvis ikke din film er på engelsk og har gået i Los Angeles, så er chancen for en Oscar ikke ret stor. Selv om du er med i den helt rigtige film, så er der mange konkurrenter, for slet ikke at nævne de henved 6000 jurymedlemmer, der skal stilles tilfreds! Og du kan glemme alt om at købe en rigtig Oscar - de er ikke til salg.

Værdifuld

Det er dejligt at få anerkendelse for sin indsats, men de fleste af os går gennem livet uden at vinde priser. Og de fleste af os har heldigvis for længst indset og glædeligt accepteret, at det er helt fint ikke at modtage offentlige anerkendelser. Det bliver vi ikke mindre værd af.

Løsesum

Paulus siger til os, at vi er købt dyrt (1. Korintherbrev 6,20) - vi er ikke trofæer, som de små Oscar-statuetter; og det var for øvrigt heller ikke skuespil: Gud betalte sin egen søn som løsesum (Markusevangeliet 10,45). Løsesum! Den almægtige Gud elsker enhver af os så betingelsesløst og desperat, at han betalte en vanvittig, utænkelig pris for os. I det perspektiv kommer Oscars og den slags til at virke temmelig fesent.

Forløsning på film

filmogtro.dk, som er vores søstersite, kan du se en liste over de bedste film med netop dette tema: Forløsning - der er også en liste over hvilke film filmogtro.dks anmeldere generelt synes var bedst i 2012.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 20.02.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også