12.12.2005 12:00 Alder: 15 yrs

Disneys største satsning

C. S. Lewis Narnia bøger er ved at blive filmatiseret af Disney og den første af filmene, "Løven, heksen og garderobe- skabet", har premiere her i landet juledag 2005. Filmene er Disneys største satsning nogensinde.

Narnia Lucy ved lygtepælen

Lucy ved lygtepælen

»At lave en film, der går på tværs af generationerne, er en meget lettere opgave, når udgangsmaterialet genlyder af temaer som sandhed, loyalitet og en tro på, at der er noget, der større end os selv,« siger instruktøren Andrew Adamson (Shrek 1 & 2), som er manden, der har stået for produktionen.

Optagelserne begyndte i sommeren 2004 i Auckland i New Zealand i det landskab, hvor Ringenes Herre blev optaget. Det videre arbejde har fundet sted i Los Angeles.

Premiere juledag

»Narnia - Heksen, Løven og Garderobeskabet« får danmarkspremiere i biograferne juledag, søndag den 25. december. Men der har allerede i et par måneder været adgang til en forsmag på filmen og dens univers.

I forbindelse med filmatiseringen er der åbnet hjemmesider, hvor man kan besøge forskellige lokaliteter i Narnia. På internetadresserne www.narnia.com og narniafilmen.dk findes der masser af spændende præsentation om filmatiseringen.

Vover man sig, ligesom børnene i romanen, ind i garderobeskabet, kommer man ind i Narnia. Der kan man besøge faunen Tumnus’ hule, som Lucy gør det i romanen.

60 mio. læsere

"Løven, heksen og garderobeskabet" er den mest populære af de syv bøger i Narnia-serien som forfatteren C.S. Lewis skrev for over 50 år siden, og som siden har haft over 60 millioner læsere. De er skrevet som børnebøger, men er også blevet meget populære blandt voksne.

På narnia.com kan man læse om de forskellige bøger og deres forfatter. F.eks. fortælles der om venskabet mellem Lewis og Tolkien, der skrev Ringenes Herre. De to engelske forfattere mødtes jævnligt på en pub for at drøfte ideer til deres historier.


Lagt på nettet 12.12.2005

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også