09.01.2024 11:14 Alder: 196 days
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Der er håb

Hvordan vil 2024 blive? Mange af os håber nok på, at krige holder op, og at det lykkes at vende klimasituationen til noget bedre. Men er det realistiske håb?

unsplash.com/@nebe3etogo

Jeg synes tit, at håbløsheden stikker sit grå hoved frem og hvisker: »Det går ikke! I hundrede af år har menneskeheden prøvet at formindske antallet af krige. Og det er slet ikke lykkedes.

I hundreder af år har menneskeheden udnyttet/udbyttet/misbrugt naturen på det groveste i kampen for at få flere og flere goder. Og viljen til at ændre på det er svær at få øje på.«
Hvad kan vi sige imod denne håbløshed?

Der er noget at bygge på

Gud siger, at han skabte os i sit billede. Vel har vi bragt mange destruktive ting ind i verden, men alligevel er der noget tilbage, vi kan bygge på. Det er umuligt for os at gøre verden fri for krige og klimarov og andre forfærdelige ting. Men det er muligt for os at gøre ting bedre, end de er nu. Det er sket på mange områder før – og det vil ske igen, hvis vi står sammen og går på kompromis for at gå samme vej.

Gud lover et endeligt håb

Gud ser med smerte på alt det onde, vi mennesker har ført ind i verden. Men han elsker os alligevel. Hans kærlighed og tilgivelse kan give os mod til at kæmpe videre – selv om vi ved, at vi ofte vil fejle. Og samtidig lover han os et endeligt håb: at han kommer og nyskaber verden, så den bliver helt uden onde og ødelæggende kræfter. Så naturen og mennesket igen lever i fuldkommen harmoni – og for evigt.

Vil denne verden gå under? Ja. Men ikke før Gud ser, at det er tid. Og kun for at give plads for en langt bedre verden. Det er det kristne håb. Det giver rygstød til at se problemerne i øjnene og tage fat og tænke: »Det er ikke håbløst – der er et håb!«.   


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 09.01.2024

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også