28.07.2022 22:38 Alder: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

De sande helte

Jeg har lige set en tegnefilm for hele familien: Søuhyret. Advarsel: I det følgende afslører jeg en del af handlingen 

Vi er i en tidsalder med træskibe, kanoner og søuhyrer. Kongen og dronningen kan kun blive rige ved at have handelsskibe rundt omkring i verden. Derfor udlover de store belønninger til de helte, der vil tage ud og bekæmpe søuhyrerne, så de ikke ødelægger skibene og dræber deres besætninger.

Filmens hovedperson er en forældreløs lille pige. Hendes far og mor var helte og døde i kampen mod søuhyrerne. Hun vokser op på et børnehjem, hvor hun er helt opslugt af historiebøgerne, der fortæller om de fantastiske helte. Og en dag opfyldes hendes drømme: Hun sniger sig ombord på det mest berømte af alle de skibe, der bekæmper søuhyrer!

Løgnehistorierne

Det mest legendariske af uhyrerne er rødt. Jagten går selvfølgelig efter netop dette trofæ. Undervejs bliver pigen ven med uhyret og begynder at tvivle på, at uhyrerne er onde og blodtørstige.

Tilbage på skibet ser hun pludselig, at alle de bøger, der fortæller om de slemme uhyrer og de tapre helte, er udgivet af det kongelige forlag! Hun tænker: ”Hvad nu, hvis det hele er løgn? Hvis det hele ikke begyndte med, at uhyrerne slagtede mennesker? Hvis det begyndte med, at kongehuset sendte folk ud for at slå dem ihjel, så de oplevede menneskene som fjender og siden bare har forsvaret sig?

Hvad nu, hvis 'Heltene' i virkeligheden er narret til at kæmpe en kamp, der kun drejer sig om kongehusets magt og indtjening?"

Det ender med, at hun bliver den sande helt, der afslører løgnen og standser kampene. Og så skal hun til at bearbejde, at hendes forældre døde som 'helte' i en kamp, der var helt forkert og støttede det onde.

Den sande helt

Gud fortæller os noget lignende: Det virkeligt onde i denne verden lader os tro, at "de andre" er de onde. Derfor har vi krige – lige fra nabostrid til blodige slag. I alle disse kampe ynder vi at se os selv som "helte", der bekæmper de "forfærdelige fjender".

Men er det sandheden? Gud siger nej. Der er dybest set kun én fjende: Guds modstander på det dybe åndelige plan: Satan. Han spreder alle disse løgnehistorier, som vi desværre tror på. Den sande helt kom til os – Jesus, Guds søn. Han besejrede Satan. Ikke ved at hugge hovedet af ham – men ved at give sit eget liv som et kærlighedens offer. Så Jesus kunne stå levende op af graven og dele evigt liv og fuldkommen tilgivelse og kærlighed ud til alle, der vil åbne hånden og hjertet.

De sande helte

Og så kalder Jesus os til at blive inspirerede af ham. Jesus siger: ”I skal elske selv jeres fjender! Gør godt mod dem, der gør ondt mod jer!”. Dér viser de sande helte sig. Dem, der vil elske i stedet for at tæve, give afkald i stedet for at tilkæmpe sig sin ret. Det virker svagt. Ja. Men det har en styrke, der på den lange bane overvinder alt andet. Det virker svært. Ja, det er umuligt for os. Men Gud kan hjælpe os, så det undertiden er muligt for os at blive sande helte.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 28.07.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også