01.04.2009 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Aprilsnar

Du skal ikke tro på alt, hvad du hører! Et ordsprog, som det især er godt at tage til sig den 1. april - dagen hvor det er tilladt at lyve og bagefter tilføje et uskyldigt: Aprilsnar. Det er en mærkelig tradition. Hvorfor har vi brug for en dag om året, hvor vi helt legalt må lyve og finde på forskellige historier?

Aprilsnar

I skrivende stund er det stadig 1. april. Jeg har klaret dagen okay – er kun blevet til nar en enkelt gang eller to. Der er snart ikke grænser for, hvilke historier, der dukker op i dag. Jeg har bekendte, som rejser et år til Grønland; man kan blive gift på Facebook; en veninde er blevet sendt i praktik på Bornholm; nogle er gravide; Storebæltsbroen skal graves ned; bandet Malurt genopstår; en anden ven har købt en ørn...

Forskellige reaktioner 

Det er jo alt sammen små godmodige fupnumre. Vi snyder hinanden. Vi opdigter en lille historie og håber, at vores venner hopper på den. Aprilsnar! Det er så skønt at se deres ansigtsudtryk, når det går op for dem, at de er blevet snydt. Og folks adfærd i den situation er et studium værd. 

Der er dem, som for alt i verden ikke vil tabe ansigt. De siger straks, at de da ikke troede på historien i et eneste sekund, men at de bare lod som om... Så er der dem, der synes, det er sjovt. De griner straks, ryster på hovedet og siger: Der fik du mig! Der er også nogle, som bliver sure – måske de mødre, der troede, at de endelig skulle være bedstemødre...

Hvorfor? 

Når alt kommer til alt, så er det jo en mærkelig tradition.

Hvorfor har vi brug for en dag om året, hvor vi helt legalt må lyve og finde på forskellige historier? Hvorfor har vi denne ene dag, hvor vi snyder dem, vi holder af? Hvor siger vi ikke bare sandheden – den 1. april og alle andre dage, til dem vi holder af? Hvorfor kan vi ikke bare stole på hinanden også den 1. april?

Spørgsmålene har kørt rundt i mit hoved hele dagen – i hvert fald fra jeg hoppede på den første historie og dermed opdagede, at det i dag er den 1. april.

Jeg morede mig – for jeg synes, jo faktisk, det er sjovt. Men jeg forstår bare ikke traditionen – eller ideen med hele konceptet om d. 1.april.

Jesus narrer ingen 

I dag stoler jeg ikke på det, der står i avisen. Jeg stoler ikke på mine venner. I dag sætter jeg spørgsmålstegn ved alt – i hvert fald ved mere end jeg plejer! Men selv på en dag som i dag, er der en ting, jeg ikke behøver være skeptisk overfor: Jesus siger til os alle: Jeg elsker dig, jeg døde og opstod for dig, jeg vil være dit håb, jeg vil dig – lad os leve livet sammen! Det er ikke en aprilsnar – og du bliver ikke til grin, hvis du tror på det!


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 01.04.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også