10.11.2018 17:41 Alder: 6 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Absolut ingenting

Der er ikke noget at se i Jesus' grav, for der var han ikke så længe


Jeg har lige været i Israel. Det har jeg været en hel del gange før. Jeg har også adskillige gange besøgt de kirker, der markerer, hvor man mener, at Jesus blev begravet, efter at han var død på korset.

Men denne gang hørte jeg noget nyt. En præst fra Jerusalem holdt en andagt for os. Her spurgte han: ”Hvad kommer vi kristne til Jesus' grav for at se?” Og svaret var egentlig ganske enkelt: ”Absolut ingenting!” For graven var jo netop tom, da Jesus' nærmeste kom for at udføre de sidste ritualer, som de ikke havde fået tid til, da Jesus blev lagt i graven, og stenen blev rullet for indgangen og forseglet.

Hele kristendommens DNA er bygget op omkring det faktum, at graven var tom. Jesus er virkelig opstået og lever. Det viser, at han er Guds søn. Det giver ham magten til at give os tilgivelse og evigt liv.

Tja og tro

Det kan hverken bevises eller modbevises. Det er dybest set et spørgsmål om tro. Men det satte i hvert fald Jesus' nærmeste i en helt ny situation.

De troede, at Jesus var død, og at alt dermed bare var en fantasi og en drøm. Men efter at de oplevede den tomme grav, blev de fyldt af tro og var villige til at dø for det, de troede på.

Det kom ikke på én gang. Naturligvis. Døde er aldrig stået op fra graven på den måde før. Opstandelsen synes at være for godt til at være sandt.

Det tog Jesus 40 dage at vise sig for dem og snakke med dem så mange gange, at de til sidst turde tro. Nogle greb det hurtigere end andre. Sådan også i dag. Jeg oplevede selv at få troen i løbet af en længere periode.

Og når jeg begynder at tvivle, har jeg brug for igen at udsætte mig for den opstandne Jesus. Fx ved at snakke med ham (bede) og ved at læse om ham i Bibelen.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 10.11.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også