12.03.2009 12:00 Alder: 15 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Må man begære sin nabos kone?

I jeres artikel, Synet på homoseksualitet, skriver I bl.a. at: "Det er ikke forkert at have homoseksuelle følelser, men Bibelen advarer imod at praktisere sin homoseksualitet. Ligesom det ikke er forkert at være tiltrukket af min nabos kone, men nok at indlede et forhold til hende." Det 10. bud siger ellers, at "Du må ikke begære din næstes hustru." Hvordan hænger det sammen med ovenstående citat?

Tak for dit spørgsmål, hvori du undrer dig over min artikel om "Synet på homoseksualitet", hvor jeg bla. skriver, at "Det er ikke forkert at have homoseksuelle følelser, men Bibelen advarer imod at praktisere sin homoseksualitet. Ligesom det ikke er forkert at være tiltrukket af min nabos kone, men nok at indlede et forhold til hende."

Når jeg skriver på denne måde er det for at understrege, at Gud har skabt os som seksuelle mennesker med følelser og drifter, som i sig selv er ganske naturlige, og som vi ikke skal skamme os over. Det er den slags følelser, der kan få mig til at vende mig om efter en flot pige, eller som får en pige til at tænke: wauv, hvor ser han godt ud. Uanset om den ene eller den anden er gift i forvejen.

At være "tiltrukket af min nabos kone" er udtryk for, at min seksualitet lever og har det godt, og det er ikke synd. Det var heller ikke synd, at David fik øje på Batseba og tænkte, at hun var smuk. Men da det blev til begær, blev det synd. Da David begyndte at lege med tanken om, hvordan han kunne komme i seng med Batseba, så var det synd og en overtrædelse af det 10. bud.

Det er naturligt for en mand at føle sig tiltrukket af en køn eller sød pige. Ligesom det er naturligt for en pige at glæde sig over en flot og kærlig mand. Men hvis det fører til, at man begynder at fantasere om ægteskabsbrud, så er der tale om syndigt begær og det er dette Jesus advarer os imod. Et "lystent blik", som Jesus omtaler i Matthæusevangeliet 5,28, er ikke bare en uskyldig glæde over et af Guds smukke skabninger, men det er begær - altså en "jeg-vil-have-sex-med-hende" lyst, som jeg skal forbeholde min (evt. kommende) ægtefælle.

Det vil være helt forkert at bruge det 10. bud eller Jesu advarsler imod begær til at undertrykke vores gudgivne og sunde seksualitet. Det er ikke synd, at kunne mærke sin egen seksualitet. Blot må vi ikke lade seksualiteten styre os, sådan at den bryder de rammer som Gud har givet os med ægteskabet. I så fald, så synder vi - også selvom det kun er i tankerne


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 12.03.2009

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også