11.05.2011 12:00 Alder: 8 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Et Fadervor ændrede livet

Den 13. september 2008 tog livet en uventet drejning for Randi, der er sygeplejerske i København. Mod Randis forventning skete der noget med hende, da hun bad Fadervor med den døende patient. "Pludselig stod verden stille, og mit hjerte blev fyldt med en intens glæde og varme. Dengang forstod jeg det ikke, men i dag ser jeg det sådan, at troen på Jesus blev stærk og nærværende," siger Randi.

"Jeg var i en almindelig nattevagt, og vi havde en døende patient på afdelingen. Det var en stille nat, så jeg havde tid til at være hos patienten. Jeg håbede, at det ville gøre ham mere rolig. I vores samtale fortalte han, hvordan troen på Gud havde haft en stor betydning for ham, og han ønskede, at vi bad Fadervor sammen, " fortæller 34-årige Randi, der er gift med Aksel på 38 år. Parret bor på Amager og har to børn.

"Det var en del af sygeplejen, når jeg sagde ja til at bede Fadervor, og det var ikke noget, jeg tillagde nogen stor værdi. Det kunne jo ikke skade at bede et Fadervor."

Randi havde lært at bede Fadervor af sin farmor, og da hun var spejder. "Da vi fik vores første barn, bad jeg Fadervor med hende. Jeg ville give hende den ro, som der kommer, når man beder sammen."

Sov på det

Mod Randis forventning skete der noget med hende, da hun bad Fadervor med den døende patient.

"Pludselig stod verden stille, og mit hjerte blev fyldt med en intens glæde og varme. Dengang forstod jeg det ikke, men i dag ser jeg det sådan, at troen på Jesus blev stærk og nærværende, " siger Randi. Efter nattevagten ringede hun hjem til Aksel.

"Jeg fortalte, at jeg havde haft denne fantastiske oplevelse, og nu skulle vi til at gå i kirke. Så sagde Aksel: 'Det lyder spændende. Skal du ikke lige have noget søvn, så tales vi ved.' Jeg gik hjem og sov, og da jeg vågnede, havde jeg den samme følelse," fortæller Randi.

"Jeg googlede og fandt JesusNet. dk og nogle ret gode chatværter, som også mente, at Jesus var værd at åbne sit liv for. Så fi k jeg modet til at tale med vores lokale præst, Jens Henrik Jakobsen, der havde døbt vores datter i Solvang kirke, og det gav mig noget ro."

Aksels spørgsmål

Aksel begyndte hurtigt at stille spørgsmål til kristendommen og Randi opfordrede ham til at tale med deres præst.

Aksels samtaler med præsten bar frugt.

"Jeg havde læst i Bibelen om kristendommen, jeg havde tænkt over det og læst på JesusNet.dk, så lige så stille blev jeg overbevist om, at Gud er der, og at Jesus er der," siger Aksel, og Randi tilføjer: "Der var rigtig mange, der bad for, at Aksel kom til tro."

I foråret 2009 deltog han i et Alfakursus ud fra Solvang Kirke på Amager. I forlængelse af det blev Aksel døbt den 17. maj.

"Når jeg tror på Jesu død og opstandelse, så tror jeg også på dåben og sammenhængen i det," understreger han.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 11.05.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også