18.11.2009 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Dage med navne

Mortensaften, J-dag, Mors Dag og nu også Mandela-dag. Kalenderen er fyldt af dage – og nogle af disse dage skiller sig ud. Kendte personer og ting har fået deres helt egen dag, hvor de kan hyldes på forskellig vis. En dag til at være i centrum på en helt særlig måde. Har jeg også lyst til at få min egen dag?

Stjerne - Walk of Fame

I sidste uge var det Mortensaften, og jeg overhørte en sige: Kunne det ikke være fedt at få sin egen aften, hvor alle bare hylder en eller husker en? Tjo, det kunne da være meget fedt at have gjort sig fortjent til at få en hel aften eller dag. 

Nilson Mandela, den sydafrikanske frihedskæmper, har netop fået tildelt sin egen dag. Den 18.juli er ikke længere bare en sommerdag med potentiale for høj solskin - det er nu Mandela-dag. Så nu må vi overveje, hvordan den dag skal markeres. Andestegen er brugt, så der skal noget andet til.

Anderledes er det med den berømte J-dag. Den falder ikke på en bestemt dato, men det er som regel lige omkring begyndelsen af november. Til gengæld ved langt de fleste gymnasieelever, hvordan den dag skal fejres: Der skal drikkes julebryg til den helt store guldmedalje.

Centrum for opmærksomhed

Hvorfor al den snak om dage, der har et særligt fokus? Om det så er Morten, Mandela, Mor eller Julebryg? Er det forkert at fokusere på den slags bare en enkelt dag om året? Nej, det er det da bestemt ikke. J-dagen kan dog godt gå hen og blive problematisk, hvis fejringen ikke stoppes i tide.

Der er intet galt i, at Nilson Mandelas fødselsdag nu bliver til officiel Mandela-dag. Han har da bestemt gjort nogle ting, der er værd at stoppe op og tænke over en enkelt dag om året.

Og alligevel sidder jeg og tænker: Jeg er egentlig glad for, at der ikke findes en officiel Marie Jensby-dag. Jeg har faktisk ikke lyst til at være i centrum for alles opmærksomhed. Og desuden har jeg heller ikke præsteret meget, der kan gøre mig til et forbillede for store dele af verdensbefolkningen.

Ja tak til en Jesusdag

Jeg ønsker ikke, at fokus skal være på mig - for jeg står ikke i centrum. End ikke i min egen lille verden står jeg i centrum. Det kan lyde selvfornægtende eller påtaget fromt. Men det er den virkelighed jeg lever i - Jesus er centrum. Det er dybest set ham, mit liv handler om. Det er ham, jeg håber, folk husker efter et møde med mig. Så nej tak til en Marie Jensby-dag, og ja tak til en Jesusdag, hvor Jesus er i centrum.

Når alt det er sagt, så vil jeg jo faktisk gerne redde verden og gøre den til et bedre sted. Jeg vil gerne gøre en forskel i denne verden. Og jeg vil da gerne skrive historie. Men jeg ved bare, at jeg ikke kan i mig selv. Jeg har det ikke i mig. Men hvis Gud har lyst til at skrive mig ind i verdenshistorien, så står jeg til rådighed. Men det vigtigste er nu, at han har skrevet mig ind i sin historie - en historie om en uendelig kærlighed, en dyb relation og evigheden.


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 18.11.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også