05.09.2008 12:00 Alder: 10 yrs
Forfatterprofil

Ingen hypokondere

17. søndag efter trinitatis:

En læge, som jeg kender godt, siger, at hvis man er over 40 og står op om morgenen, uden at det gør ondt nogen steder, så er det fordi, man er død. Dermed vil han sige, at det er helt naturligt, at vi får nogle skavanker med alderen.

miniprædiken

Miniprædiken til 17. søndag efter trinitatis:

En læge, som jeg kender godt, siger, at hvis man er over 40 og står op om morgenen, uden at det gør ondt nogen steder, så er det fordi, man er død. Dermed vil han sige, at det er helt naturligt, at vi får nogle skavanker med alderen.

De fleste morer sig lidt over hypokonderne. De er sygeligt ængstelige for, at de er syge, selv om de ikke er det. Derfor er de lidt til grin. Sundt fungerende mennesker går kun til læge, når de er syge, eller når der er god grund til at blive undersøgt for det.

Brug for lægen

Men i forhold til Jesus, er der ingen hypokondere. Nærmest tværtimod. Jesus er den »læge«, der kan redde os fra vores værste »sygdom«: Det onde i os, vores synd.

Alt for mange synes, at det ikke vedkommer dem. De har ikke brug for Jesus. De tror, at de er »raske«. Men det er ikke rigtigt.

Vi har alle egoisme og ondskab, som vi har brug for at få tilgivelse for. Og den tilgivelse kan vi kun få ved tro på Jesus, som sagde: »De raske har ikke brug for læge, det har de syge. Jeg er ikke kommet for at kalde retfærdige, men syndere. 


Du kan høre mere om dette i kirken på søndag, hvor prædiketeksten er fra Markusevangeliet 2,14-

Prædikenteksten

Da Jesus gik videre, så han Levi, Alfæus' søn, sidde ved toldboden, og han sagde til ham: »Følg mig!« Og han rejste sig og fulgte ham.

Senere sad Jesus til bords i hans hus, og mange toldere og syndere sad til bords sammen med ham og hans disciple, for der var mange, som fulgte ham. Da de skriftkloge blandt farisæerne så, at han spist sammen med syndere og toldere, spurgte de hans disciple: »Hvorfor spiser han sammen med toldere og syndere?« Men da Jesus hørte det, sagde han til dem: »De raske har ikke brug for læge, det har de syge. Jeg er ikke kommet for at kalde retfærdige, men syndere.«

Johannes' disciple og farisæerne holdt faste. Da kom der nogle til ham og spurgte: »Hvorfor faster Johannes' disciple og farisæernes disciple, men dine disciple faster ikke?« Jesus svarede dem: »Kan brudesvendene faste, mens brudgommen er sammen med dem? Så længe de har brudgommen hos sig, kan de ikke faste. Men der kommer dage, da brudgommen er taget fra dem, og den dag skal de faste. Ingen sætter en lap af ukrympet stof på en gammel kappe; for så river den nye lap det gamle i stykker, og hullet bliver værre. Og ingen fylder ung vin på gamle lædersække; for så sprænger vinen sækkene, og både vin og sække ødelægges. Nej, ung vin på nye sække!« 


Læs alle søndagens tekster her.

Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992, © Det Danske Bibelselskab 1992.


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også