28.05.2008 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Jesus Is Your Homie

"I love everyone, but I'd really like to meet Julia Roberts." Sådan skriver Jesus i sin profil på MySpace. Hans slogan er "I'll be back" og han angiver, at han er tilbagelænet, tilgivende og tillidsfuld. Sådan en rigtig standup guy med glimt i øjet og tomlerne op. 

Jesus Is Your Homie

Eller rettere: Sådan står der i bare én af de mange Jesus-profiler, der kan findes på MySpace, hvor ejeren giver sig ud for at være den Jesus, som er Bibelens hovedperson. Og profilernes indhold spænder fra spøgefuldheder, som ovenstående, som man kan trække på smilebåndet af, til noget hvis rette betegnelse vel må være blasfemi.

Jesus og justitsministeren

Jesus har også flere profiler på Facebook. Websitet Facebook er egentlig en form for online adressebog, hvor man kan holde styr på venner, forretningsforbindelser og alle mulig andre former for kontakter i sit netværk. Det er indrettet sådan, at man også kan udvide sit netværk, fordi man kan se, hvem ens venner er venner med. Men for mange er det mere fis og ballade, end det er noget som helst andet. Og der er gået sport i at samle sig så mange venner som muligt. På Jesus' danske profil har Jesus indtil videre langt færre venner end både Joan Ørting og justitsministeren (som begge er blandt Jesus' venner i øvrigt). Det er jo på en og anden måde lidt tankevækkende...

Jesus og multimedierne

Hvis den bibelske Jesus havde lånt sig frem til en laptop med trådløst internet, når han ikke havde travlt med at undervise disciplene og tale til folkemængderne, så tror jeg ikke, han ville have oprettet en profil på Facebook eller MySpace eller andre sider på nettet. Ærgeligt, fristes man til at tænke, for hvem ville ikke gerne have set hans seneste taler og undere på YouTube? Så mange mere kunne have fået førstehåndskenskab til Jesu forkyndelse. Eller hvad? Mon ikke hans budskab var druknet i den blodige kamp om opmærksomhed, som internettet har udviklet sig til?

Jesus og dig

Men Jesus har ingen MySpace-profil eller en blog eller en YouTube-channel. Ikke personligt i al fald. I nogle øjeblikke overvejede jeg selv, om jeg skulle sende en forespørgsel til den Jesus-profil, som de kendte vist foretrækker, og bede om at blive hans ven. Så slog det mig, at det ikke er sådan det fungerer med Jesus. For jeg allerede er på hans venneliste. Han sendte en request til alle sine venner for omkring et par årtusinder siden. Og hans venneliste ville være enorm, hvis ikke der var så mange, der ignorerede hans tilbud om venskab.

Se også:

  • Jude Simpson, britisk stand-up komiker: “You won't find Jesus on Myspace”, slampoesi [tekst] [mp3] - Via rejesus.co.uk 
  • Facebook - i lyst og nød

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også