16.01.2006 12:00 Alder: 12 yrs
Forfatterprofil

Den lille tro

3. søndag efter helligtrekonger : Fortvivl ikke, hvis du synes, at din tro på Gud er meget lille. Selv den lille tro kan Gud bruge. For troen er netop at være lille, være som et barn, der har brug for hjælp...

Prædiken intro 100px

3. søndag efter helligtrekonger :

Fortvivl ikke, hvis du synes, at din tro på Gud er meget lille. Selv den lille tro kan Gud bruge. For troen er netop at være lille, være som et barn, der har brug for hjælp.

At tro på Gud er netop at være ligesom et lille barn, der kommer til sin Gud og Far i himlen og beder om hjælp.

Vi er alle sammen så afhængige af Gud, at vi ikke engang kan tro det mindste på Gud, uden at det er Gud selv, der giver os denne tro. Vi vil nemlig helst stole på os selv eller på noget, som vi kan se.

Men at tro på noget er netop at tro på noget, som man ikke kan se. Man siger jo ikke: "Jeg tror, at 2+2=4." Det er jo noget, man ved.

Derfor må vi bede Gud om at give os troen på ham, selvom vi ikke kan se ham.

Gud har givet os mulighed for at læse og høre om ham i Bibelen og i kirken. Det er nogle af de måder, som Gud bruger til at hjælpe os til at tro på ham.

Brug dem. Om det så er en lille eller en stor tro, du har – det betyder ikke helt så meget, bare det er Gud og hans søn Jesus Kristus, du tror på.

Du kan høre mere om dette i kirken 3. søndag efter helligtrekonger , hvor prædiketeksten er fra Lukasevangeliet kap. 17, vers 5-10


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også