05.12.2005 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Grund til sang

3. søndag i advent : Det sker, at mennesker får munden lukket. I en hed debat falder der en bemærkning, som gør modparten stum. Ordene var så slående, så det var umuligt at give igen. Det sker også, at mennesker får munden lukket af Gud. Det skete for præsten Zakarias for 2000 år siden ...

Prædiken intro 100px

3. søndag i advent :

Det sker, at mennesker får munden lukket. I en hed debat falder der en bemærkning, som gør modparten stum. Ordene var så slående, så det var umuligt at give igen.

Det sker også, at mennesker får munden lukket af Gud. Det skete for præsten Zakarias for 2000 år siden. Da en engel fra Gud fortalte, at Gud ville give ham en søn, var han skeptisk. Så lukkede Gud hans mund, indtil barnet var født.

Gud lukker også munden på dig og mig.

Han gør det ved at afsløre os.

Han viser os, at vi i den grad har forfejlet målet med vort liv, så det er helt nødvendigt med et himmelsk indgreb. Her er der intet at gøre. Alle vore argumenter, ja, alt hvad vi har at sige til vort forsvar falder pladask til jorden.

Til gengæld er der al mulig grund til at åbne munden og synge ham en glad lovsang, når vi så hører, hvad han har gjort for at frelse os. Det gjorde præsten Zakarias også, da Gud igen havde åbnet hans mund.

Han sang om Gud, der har besøgt og forløst sit folk. Om solopgangen fra det høje, som lyser for dem, der sidder i mørke og dødens skygge.

Du kan høre mere om dette i kirken 2. søndag i advent , hvor prædiketeksten er fra i Lukasevangeliet kap. 1, vers 67-80


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også