14.04.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Forfatterprofil

Gennemskuet og elsket

Hvor er det dejligt, når nogen kender os godt. For det betyder jo som regel, at der er tale om et rigtigt godt fællesskab. Helt anderledes er det, hvis nogen siger med hård stemme: ”Jeg kender dig!” Så kan der være fjendskab i luften – gammelt nag eller falske beskyldninger. Gud kender os! Ja, Jesus siger et sted, at ”selv alle jeres hovedhår er talt”.

Hvor er det dejligt, når nogen kender os godt. For det betyder jo som regel, at der er tale om et rigtigt godt fællesskab. Helt anderledes er det, hvis nogen siger med hård stemme: ”Jeg kender dig!” Så kan der være fjendskab i luften – gammelt nag eller falske beskyldninger.

Gud kender os! Ja, Jesus siger et sted, at ”selv alle jeres hovedhår er talt” (Lukasevangeliet kap. 12, vers 7). Der er et øje, som ser alt, og som ser til bunds i alt. Gud er ikke som alle dem, der tror, at de kender os. Han kender os helt.

Det er jo skrækkeligt! For så er der heller ikke noget, vi kan skjule for ham. Vi er gennemskuet. Afsløret. Gud kommer ikke med falske beskyldninger, for han kender os. Han kender sandheden – og det er meget værre, for netop foran den Almægtiges øjne har vi hver især meget, som dømmer os, når han ser det. Tanker, ord og gerninger, som ikke er præget af kærlighed, men synd. At være gennemskuet af Gud er frygteligt!

Frygt ikke

Men Jesus siger noget mere samme sted, og det skal vi have med: ”… selv alle jeres hovedhår er talt. Frygt ikke!”

Det siger Jesus til sine disciple – alle dem, som tror på ham. Frygt ikke! Det er udtryk for Guds barmhjertighed: Han kender os helt – og elsker os alligevel. Ufatteligt, men sandt!

Ordene: ”Frygt ikke!” rummer hele evangeliets herlighed og gave. Nåden og tilgivelsen. Netop fordi Gud kender os helt, døde Jesus på korset for vores skyld – som vi synger det:

O, Jesus Krist, Guds søn, Guds lam,

som vil os Himmerig give,

du tog vor skyld og bar vor skam,

vor sjæl at holde i live;

for os du døde og opstod,

du købte os med dit dyre blod,

vor salighed est du alene.

(Decius/Brandt, Salmebogen 360)

Det, som vi helst vil skjule for Gud, kender han allerede fra Golgata, for der blev det båret og betalt af Jesus på korset. Og når vi tror på ham, så er der intet, der kan anklage os mere i Guds øjne.

Hvordan vi end er, så er det vigtigste for os altså at være kendt af Jesus. For i troen på ham gælder det fuldt ud: ”Frygt ikke!”


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også