26.09.2005 12:00 Alder: 19 yrs

Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Omtaler Bibelen andre planeter?

Hvordan kan det være, at der ikke står noget i Bibelen, om andre planeter end jorden? Og kan man godt være astronaut og kristen samtidigt?

Svar:

Du spørger, hvorfor Bibelen ikke nævner andre planeter end Jorden. Jeg må lige sige, at du ikke har helt ret, idet Venus f.eks. er nævnt i Jobs Bog kaptel 38 vers 32. Men du har ret i, at de otte andre velkendte planeter fra vores solsystem ikke nævnes ved navn. Dog er ordet: "morgenstjerne" nævnt 6 gange, og dette udtryk dækker netop over planeter.

Planeterne svære at se

Nu er jeg biolog og ikke teolog eller astronom, og jeg skal ikke kunne sige, om der er teologer eller astronomer, som har et dybere kendskab til menneskers forhold til planeterne i de perioder, hvor Bibelen blev til. Jeg forestiller mig dog, at planeterne ikke nævnes, da de er svære at se, da de ikke udsender deres eget lys – så de er mest iøjnefaldende, når de optræder som morgen- og aftenstjerner.

På dit andet spørgsmål omkring, om man kan være kristen og astronaut samtidig, så kan jeg ikke se nogen grund til, at det ikke skulle kunne lade sig gøre. Der er også eksempler på amerikanske, kristne astronauter.

Hvis du selv overvejer at blive astronaut, så skal du nok lige overveje de temmelig begrænsede jobmuligheder! Men det er naturligvis en anden sag.


Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Lagt på nettet 26.09.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også