01.06.2004 12:00 Alder: 20 yrs

Skrevet af:
Laurits Bjerre

Kan Psykoanalyse forenes med kristendom?

Jeg har en ikke-troende bekendt som går meget op i psykoanalyse, specielt om hvad ens drømme kan betyde, og så er mit spørgsmål om den slags kan forenes med kristendommmen, og om der evt. findes kristne psykonalytikere og hvor de evt. har deres praksis. Jeg er selv kristen og har været det i de sidste 20 år, og oplever også megen hjælp og styrke i troen på Jesus, men jeg har også forskellige traumer fra min tidlige barndom og opvækst som en psykoanalytiker måske kunne hjælpe mig med at få bearbejdet, så tak om I kan hjælpe mig.

Svar:

Dit spørgsmål har jeg fået mange gange. Jeg vælger i første omgang at give dig det korte svar. Det korte svar er at psykoanalyse og kristendom godt kan forenes. Der er flere kristne psykoanalytikere ; men der er endnu flere kristne psykoterapeuter. Psykoanalytiker er èn bestemt psykoterapeutisk uddannelse; men der findes mange andre psykoterapeutiske uddannnelser.

Hvilken slags psykoterapeut der bedst kan hjælpe dig afhænger helt af din personlighed og din personlige historie.


Skrevet af:
Laurits Bjerre

Lagt på nettet 01.06.2004

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også