27.01.2012 12:00 Age: 10 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Skriver Bibelen om dinosaurer?

Jeg har en ide om at dinosauruser var til før menneskerne, og da Adam og Eva blev skabt, fandtes der ikke dinosaurser. Jeg tror Adam og Eva levede indenfor de sidste 10.000 år og dinosauruser i kridttiden for flere milliarder af år siden. Jeg finder intet problem med at tro på, at der fandtes dyr før Gud skabte mennesket. Det gør ikke Gud mindre, bare langt mere spændende og stor. Da jeg googlede kom der nogle internet sider op om kristendom og dinosauruser, og jeg blev nysgerrig på hvad de mener. Jeg har læst nogle af de artikler og flere af de kristne sider, påstår de levede samtidig med mennesker. Det har jeg aldrig hørt før, og spørger nu panelet herinde om det kan passe at bibelen skriver om disse dyr?

Svar:

Til den første del af dit spørgsmål, så er der intet kontroversielt i at mene, Gud skabte dyrene før mennesket. Det fremgår i 1 Mosebog, hvor Gud først skaber fisk og fugle (vers 20-22), derefter "alle slags vilde dyr, al slags kvæg og alle slags krybdyr" (vers 24-25) og som det sidste på den sjette dag, skaber han mennesket (vers 26-27). Det følger heraf, at dinosaurerne også må være skabt før mennesket.

Bibelen giver dog ikke belæg for, at dyrene skulle være skabt op til milliarder år før menneskene. Det hænger ikke så godt sammen med, 2 Mosebogs skildring, hvor mennesket navngiver alle dyr. Her skabes dyrene godt nok tilsyneladende efter mennesket. Det er imidlertid efter min opfattelse en litterær måde at sætte mennesket i centrum af de to kapitler om skabelsen, men uagtet hvordan det skal forstås, så vanskeliggør det i al fald den mulighed, at der allerede skulle have levet dyr i milliarder år før mennesket. Kort sagt: Vi må forstå skabelsesberetningen sådan, at mennesker og dinosaurer blev skabt omtrent samtidigt.

Livjatan og Behemot

Bibelen beskriver to mystiske dyr, som i vores seneste oversættelse er forklaret i noterne som henholdsvis en krokodille(Livjatan, Job 40,25 og flere steder) og en flodhest (Behemot, Job 40,15), men som nogle mener kan være forskellige former for dinosaurer. Til dette vil jeg i øvrigt henvise til svaret Hvem er Livjatan?.

Så mit svar på dette bliver, at Bibelen muligvis henviser til dinosaurer, men der er ingen direkte referencer.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 27.01.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også