11.04.2006 12:00 Age: 16 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Hvem er "den falske profet"?

Om den endelige sejr over Djævlen skrives der i Johannes' Åbenbaring 20,10:
"Og Djævelen, som forførte dem, blev styrtet i søen af ild og svovl, hvor også dyret og den falske profet er, og de skal pines dag og nat i evighedernes evigheder."
Er den falske profet Muhammed? Er det ham, der advares mod i Matthæusevangeliet 7,15-20?

Svar:

Der er intet, der peger i retning af, den falske profet, som nævnes i det citerede vers er identisk med profeten Muhammed.

Mange falske profeter

Krydsreferencen til Matthæusevangeliet 7,15-20 er en generel advarsel om falske profeter, og der sættes ikke navn på. En sådan generel advarsel forekommer flere steder i Det Nye Testamente, se fx Matthæusevangeliet 24,24 eller 1. Johannesbrev 4,1. Så disse steder hjælper os ikke til at forstå, hvad det er for en falsk profet, der omtales i Johannes' Åbenbaring 20,10, da de ikke peger på én bestemt falsk profet.

En satanisk treenighed

Det er imidlertid bemærkelsesværdigt, at alle de tre steder, hvor betegnelsen "den falske profet" forekommer i Johannes' Åbenbaring, nemlig i 16,13; 19,20 og 20,10, er det i tæt forbindelse med "dyret" og to af stederne også med Djævelen eller "dragen". I kapitlerne 12-13 læser vi netop om en drage, som identificeres med Djævelen selv, og efterfølgende to dyr. Af sammenhængen fremgår det, at det første dyr er antikrist, og at det andet er en slags profet - selv om det ord ikke bruges - for antikrist. Nogle teologer bruger udtrykket "den sataniske treenighed" om dragen og de to dyr. Og i al fald mener jeg, det er helt rigtigt at se de tres virke i tæt forbindelse med hinanden. Så jeg tror, at "den falske profet", der nævnes i de anførte steder er identisk med det andet dyr i 13,11-17.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 11.04.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også