23.07.2012 12:00 Age: 10 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Er det "Hemmelige Markusevangelium" troværdigt?

Er det såkaldte "Hemmelige Markusevangelium" troværdigt?

Svar:

Det såkaldte ”Hemmelige Markusevangelium” er kontroversielt, fordi man kun kender små brudstrykker, som Klemens af Alexandria citerer i et brev.

En afskrift af Klemens’ brev blev fundet i en bog i et kloster nær Jerusalem, men bogen er siden gået tabt, og der er uenighed blandt forskere om, hvorvidt brevet og brudstykkerne er autentiske. Nogle anser det endda som et falsum.

Selve brevets indhold er omdebatteret fordi Klemens bekræfter, at der findes en anden og længere udgave af Markusevangeliet. Han svarer på rygter, som er opstået om at en sådan skulle findes, hvor der angiveligt skulle være homo-erotiske undertoner. Klemens citerer de steder, der skulle have givet anledning til spekulationerne og afviser at de vilde rygter har noget på sig.

Hvis anliggendet med dit spørgsmål er, hvorvidt der findes bortredigeret materiale i Markusevangeliet, der skulle antyde, at Jesus havde homoseksuelle forhold er svaret nej. Det er muligt, men ikke så let at afgøre, at brudstykkerne fra ”det hemmelige markusevangelium” er autentiske, men der skal en god portion fantasi til at for at få det til at handle om, at Jesus skulle have haft homoseksuelle forhold, hvilket også synes at være Klemens’ point.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 23.07.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også