21.02.2021 23:16 Age: 2 yrs
Category: jn-svar

Er der grund til at blive bekymret over corona-vaccination?

Burde kristne tage imod covid-19 vaccinen? Jeg spørger, fordi at der har floreret mange rygter og konspirationsteorier om, at vaccinen indeholder dyrets mærke eller bliver brugt til at kontrollere os. Er der grund til bekymringer eller findes der en helt anden rationel side af sagen?

Svar:

Vi oplever i vores tid i offentligheden en kamp om sandheden som næppe nogensinde tidligere. Det er faktisk et kendetegn på vores tid, og vi er allerede i Det Nye Testamente advaret om, at der vil opstå mange løse rygter og kamp om sandheden.

Der er mange informationer omkring vaccinationer i al almindelighed og omkring COVID-vaccinen i øjeblikket. Det er her, som alle andre steder, vigtigt at spørge om kilden til informationen. Er den troværdig? Hvilken dokumentation ligger der bag en påstand? Kan de pågældende drages til ansvar for deres påstande?

Utroværdige rygter

COVID-vaccine-rygterne om mærkning, dyret tegn mm. er helt udokumenterede, utroværdige og kommer fra kilder, som ikke vil stå frem og tage ansvar for deres påstande.

Vi forskere, læger, lægemiddelproducenter skal dokumentere alt, hvad vi laver, og står til ansvar for vores handlinger både fagligt, politisk, juridisk og økonomisk. Vi står med patienters liv i hænderne hver eneste dag og skal kunne se dem i øjnene i alt, hvad vi gør.

Strengt kontrolleret godkendelse

Godkendelserne af vacciner er strengt kontrolleret, og nogen form for mærkning, som bliver sprøjtet ind, vil blive opdaget med det samme og aldrig accepteret.

Jeg anbefaler som kristen læge og forsker at tage vaccinen og er selv gået forrest. Jeg har i måneder set, hvor farlig COVID-sygdom kan være og fulgt med i de bivirkninger, patienterne kan få efter sygdommen. Og jeg er ikke i tvivl om, at jeg hellere vil have en velundersøgt vaccine end COVID-sygdom.

En pligt over for min næste

Vi kender ikke langtidseffekterne fra COVID-vaccinen endnu, men intet tyder på, at den skulle være mere farlig end alle de andre vacciner, vi tidligere har fået. Jeg oplever det også som en pligt, at jeg skal elske min næste som mig selv, så jeg værner om vedkommendes helbred, både for COVID-sygdom og de psykiske, sociale og økonomiske følger, et nedlukket samfund har for min næste. Det gør jeg ved at lade mig vaccinere, og dermed bidrage til at vi når op på den andel i vores befolkning, som skal være immune, for at vi kan lukke samfundet
op igen og reducere risikoen for at få denne sygdom.

 

Christian Backer Mogensen

Specialeansvarlig overlæge, Fælles Akut Modtagelse, Sygehus Sønderjylland

Professor, Koordinerende forskningsleder, Institut for Regional Sundhedsforskning

 

 


Lagt på nettet 21.02.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også