10.06.2009 12:00 Age: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Vi er kongebørn

Demokratiet har talt: Tronfølgeloven blev ændret – prinsesser og prinser ligestilles. Guds Rige er udemokratisk og har en konge, der sidder for evigt, men hans love kan ikke gøres bedre. I øvrigt er både prinser og prinsesser i forvejen ligestillede i Guds Rige.

Kongebørn

Det lykkedes at få nok danskere til at stemme ja, selv om meningsmålingerne lige til det sidste tvivlede. Det siger måske noget om meningsmålinger - men vel mere om, at det er ret svært at forudsige et valgresultat, så længe en stor del af befolkningen ikke ved, om de vil møde op og stemme eller ej. Men ændringen blev vedtaget. Der vil efter al sandsynlighed gå meget lang tid, før den kan komme til at betyde noget i praksis. Men principielt er det en vigtig ændring: ligestillingen mellem de to køn er indført i kongehuset. 

Demokrati og diktatur

I et demokrati bliver love vedtaget – af folketinget eller ved en folkeafstemning. I hvert fald de store og vigtige love. Embedsmændene ordner så det store hav af de mindre love bagefter. 

I andre styreformer bliver love ikke vedtaget – men givet. Givet af den, der har magten: sådan er det. Basta!

Jeg er rigtig glad for demokratiet i Danmark. Det fylder mig virkelig med taknemmelighed at leve i et af verdens bedste demokratier. Tænk hvis vi havde et korrupt demokrati, eller et diktatur eller et præstestyre…

Tryghed

Men samtidig er jeg dybt taknemmelig for også at leve i et samfund, hvor der ikke er demokrati: Guds Rige. Her vedtages love nemlig ikke – de gives!

Problemet ved love, der kan vedtages, er, at de også senere kan laves om – hvis bare flertallet er skiftet. Fordelen ved lovene i Guds Rige er, at de er totalt uforanderlige – for Gud er lovgiveren, og han ændrer sig aldrig. Da han er fuldkommen klog og fuldkommen kærlig, kan hans love ikke gøres bedre, end de er fra starten. Og derfor ændres de aldrig. Det giver virkelig tryghed.

Ligestilling i Guds Rige

Tronfølgeloven i Guds Rige er noget anderledes end den danske. Primært fordi den nuværende konge aldrig nogensinde dør (det er det, der ligger i at leve evigt…)! Og så også fordi alle borgere i dette samfund faktisk er med i kongehuset: vi er alle prinsesser eller prinser! 

Én prins har særstilling: Guds egen Søn, Jesus. Men alle os andre er totalt lige: vi har alle samme status, samme del i kongehuset! 

For i Guds Rige er der en ligestilling, der er langt mere omfattende end alle menneskelige ligestillinger: her er alle uendelig værdifulde! Alle: uanset køn, alder, helbredsstatus, udseende, evner, økonomi, politiske meninger, fortid, race, nationalitet osv.

Så langt når vi aldrig i Danmark – uanset vi har et rigtig godt samfund.

Kongebarn

Jeg er da – indrømmet – glad for, at jeg for en gangs skyld var på det vindende hold ved en afstemning. Men jeg er endnu mere glad for, at jeg er med i Guds tronfølge på den fantastiske måde, som de gamle kristne kunne beskrive således i en sang: ”Jeg er et kongebarn!”. 


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 10.06.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også