13.02.2013 12:00 Age: 8 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Tro og troværdighed

Det har fyldt meget i medierne, at et menighedsråd i deres annonce efter en ny præst, har skrevet, at han eller hun skal være troende. Kan man tillade sig det? Selvfølgelig skal præsten tro på Gud – det er kristendommens troværdighed, der står på spil.

Dansk kirke 210

Jeg synes godt, man kan tillade sig at søge en troende præst. For det er afgørende vigtigt, at præsten selv tror på det, han eller hun prædiker.

Naturligvis kan man argumentere således: "Sætningen 'Gud har skabt verden!' er lige sand, hvad enten den, der siger den, selv tror på det eller ej. Så det har ingen betydning, om præsten selv tror på sin prædiken".

Men det holder ikke vand. Kristendommen havde vist aldrig nået ud over kanten, hvis de kristne havde sagt: "Jeg tror ikke selv på det her - men jeg vil varmt anbefale dig at gøre det!". Det er utroværdigt.

Tro og ærlig tvivl

"Jamen, hvem kan leve op til altid at skulle kunne tro?"

Det er rigtigt, at stort set alle, der tror på Gud, undertiden vil opleve perioder med tvivl på den ene eller anden måde. Det hører med til det at tro.

Jeg mener ikke, at præsten skal være en "Superkristen", der aldrig tvivler. Den slags findes ikke. Men det er noget helt andet at være et troende menneske, der slås med tvivl og så at være et ikke-troende menneske. Det svarer i åndelig forstand til forskellen på at være et levende menneske, der har fået en sygdom og så at være et dødt menneske.

Tvivl er en sygdom, der Gud ske lov kan helbredes ved Guds hjælp. Selvfølgelig må en præst også tvivle. Og det har ofte været rigtig stærkt, når en præst i sin forkyndelse indrømmede, at han eller hun selv undertiden kæmpede med tvivl. Det giver tillid og kontakt og svækker slet ikke troværdigheden tværtimod.

Tro er ikke nok

Hvis jeg skulle lave en annonce for en præst, ville jeg ikke nøjes med at ønske, at vedkommende var troende. Jeg ville beskrive nogle ting, jeg ønskede at vedkommende troede på!

Vi lever i en tid, hvor mange tror så meget forskelligt. Hvis Guds glade budskab skal have en chance for at nu klart ud til os danskere, må vi have præster, der har en klar tro på dette glade budskab: At Gud, der har skabt os, elsker os så meget, at han lod sin egen søn, Jesus, tage straffen for al vores synd!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 13.02.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også