09.07.2008 12:00 Age: 12 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Sex og samvittighed

Foreningen Sex & Samfund er igen ude med riven. Formanden, læge Christian Graugaard, kritiserer Sundhedsstyrelsens nye kampagne, Den bedste start, der skal få gravide til at stoppe med alkohol, når de venter sig. Kampagnen består af store plakater, en hjemmeside, tv-spot og en film på internettet. Budskaberne er alle ledsaget af billeder af fostre.

Den bedste start

Kampagnespottet for Den bedste start viser et foster, der tænker højt om sin udvikling i sin mors mave

"Der er ingen grund til at skjule, at ved abort er det et spirende liv, vi afbryder, men med kampagnen menneskeliggør Sundhedsstyrelsen et foster, vi ikke plejer at betegne som et menneske. Det er et trick, vi kender fra kristne fundamentalister i blandt andet USA", siger Christian Graugaard til Kristeligt Dagblad og peger på, at kampagnen kan være med til at give kvinder, der vælger en abort, urimelig dårlig samvittighed.

Et menneske

Det er ganske rigtig sådan, at Sex & Samfund ikke plejer at betegne et foster som et menneske. Men derfor kan det jo godt være et menneske alligevel. Det er egentlig utroligt, at vi i vor "oplyste" og "videnskabelige" tidsalder så kontant fornægter fakta og stikker hovedet i busken. Man må ikke vise folk billeder af, hvordan fosteret rent faktisk ser ud - for så kunne de jo komme til at tænke på om det egentlig ikke var et helt rigtigt menneske!

Kampagnefilmen gør tilsyneladende dette - og lader det lille foster tale. Selvfølgelig er det en fiktiv form - men det beskriver da virkeligheden betydeligt bedre end at betegne fosteret med bankende hjerte, færdige fingre og tæer osv som "en celleklump". 

Politik over videnskab

Sagen er, at Sex & Samfund sætter politik højere end videnskab. Eller måske rettere: sætter en ideologi, hvis styrke bestemt ikke står tilbage for "fundamentalistiske religioner", over sagligheden. Det altafgørende for dem er, at kvinden skal have fuld og fri ret til abort - og uden at få nogen form for dårlig samvittighed over det. Der kan siges rigtig meget godt om kampen for kvindefrigørelsen og for ligestilling - bestemt. Men når det bliver til en ideologi, der om nødvendigt vil omformulere og skjule åbenlyse fakta - så er kæden hoppet af.

Provokeret abort er at slå et menneske ihjel.

Det er en provokerende sætning - og vi skal heller ikke sige den uden også at henvise til Gud, der kan tilgive selv mord, hvis man kommer til ham. Dårlig samvittighed på dette område løses ikke ved at skjule sandheden - men ved at søge tilgivelsen og genoprettelsen og helheden hos Gud.

Livet længe leve!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 09.07.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også