10.03.2009 12:00 Age: 12 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Satan snyder satanister

For de fleste satanister er Satan et symbol på deres egocentriske livssyn og værdier. Han er ikke en personlig guddom. Men man afskaffer desværre ikke Satan så let.

Pentagram grafitti

Så var hun i medierne igen, Amina Lap – den søde repræsentant for og medstifter af ”Satanisk Forum” i Danmark. Hun skulle i Kristeligt Dagblad kommentere Jesu fristelse i ørkenen. Og hendes budskab var, at Jesus valgte forkert. Han skulle have valgt denne verden, have valgt livet:”Satan tilbød Jesus denne verden og gav ham derved en mulighed for at tage del i og acceptere livet. Ud fra dette synspunkt burde han havde sagt ja. I stedet valgte han verden fra og dermed også livet. Det gør han for at reparere på det mærkelige syndskompleks, som de kristne mener verden ligger under for”.

Satanister uden Satan 

Amina fortsætter med at redegøre for det, der gælder for langt de fleste af dem, der kalder sig ”Satanister” i Danmark: de tror faktisk ikke på Satan! I hvert fald ikke som en personlig guddom, for de tror slet ikke på noget religiøst!

Det, der adskiller dem fra de rene ateister, er - ifølge Lap - at de har nogle værdier. Og her kan de bruge ”satan” som et symbol på disse værdier: et ja til at leve efter sine lyster. Et ja til at leve i frihed i stedet for at leve i det bur af forbud, som fx kristendommen spærrer mennesker inde i.

Satanisterne går ikke ind for en frihedsudfoldelse, der ødelægger alle andre – de tror på ”den intuitive moral, der er lagt i os”. De tror på en frihed til at leve, som man vil – at vide at vi kun har dette liv og skal få det bedst mulige ud af det. Under hensyn til de andre, for det gavner os selv at opretholde fællesskabet. ”Egoisme” er et ord Amina godt vil bruge om satanismen værdier, for ”for mig hænger egoisme tæt sammen med at tage ansvar for sit eget liv”.

Satan er glad 

Som kristen må jeg sige: man afskaffer desværre ikke Satan så let! Satan er utvivlsomt rigtig glad for denne form for ”Satanisme”.

For den gør lige præcis det, Satan altid har ønsket: Den får mennesket til at sætte sig selv i centrum og udelukke eksistensen af Gud! Satanismen lokker med et ”stærkt” liv, hvor du får lov at leve dine lyster ud uden at være besværet af ”livsfornægtende” begreber som ”synd” og ”Gud”.

Gud ske lov for Jesus 

Når jeg læser Laps udlægning af Jesu fristelse, bli'r jeg endnu mere glad for at Jesus ikke lod sig friste til at blive satanist, eller egoist eller ateist eller hvad man nu vil kalde det.

Hvor er det godt, at Jesus valgte det store Liv: Det liv, der har Gud med – det liv, der har evigheden med! 

Ikke at der ikke er meget godt i dette liv. Vi må nyde alt det gode, Gud har skabt. Men den store glæde ligger i at nyde det i kærlighed: at leve i kærlighed til Gud og næsten.

Og den største glæde ligger i den evighed, der vil komme en dag i al sin vidunderlighed.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 10.03.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også