07.11.2007 12:00 Age: 13 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Provokerende!

Kunstneren Michael Brammer har – ifølge et interview man på et tidspunkt kunne læse i Samvirke – en varevogn, hvor han har dette klistermærke på: ”Jesus hates you”. Well, nu lever Brammer af at provokere, og budskabet er ikke sandt. Men sandheden er ligeså provokerende!

Jesus Loves You!

På samme bil er butikskæden seven-elevens logo blevet til nine-eleven – altså 11.september: den frygtelige dag i USA. Så man kan selvfølgelig bare ryste det af sig og konstatere, at Brammer åbenbart bare prøver at provokere ved at lave alting om uden at have den dybere mening med det. Og så alligevel: at aflive, udstoppe og udstille hundehvalpe (det var det, han blev kendt på) og at nedgøre en butikskæde – det er én slags drengestreger. Men at tage verdens gladeste budskab (Jesus loves you) og vende rundt til verdens værste sætning: ”Jesus hates you”, det er en sag af helt andre dimensioner.

Tænk hvis

Nu håber jeg, at Brammer slet ikke er klar over hvad han har gjort. Han har sikkert bare set noget, mange mennesker går op i at kommunikere – og så tænkt: ”Nu vender vi det på hovedet – måske får det folk til at tænke på et eller andet!”. Det fik i hvert fald mig til at tænke. For tænk nu, hvis det var sandt – tænk nu, hvis Jesus faktisk hadede os! Hvis han med rette var blevet træt af alt dette menneskekryb, der aldrig ville takke og tilbede og adlyde deres Skaber, sådan som de naturligvis burde? Tænk nu, hvis Jesus havde fået brækfornemmelser over hvordan vi mennesker faktisk behandler hinanden: han har skabt os til at elske hinanden – og vi gør så ofte det stik modsatte! Tænk nu, hvis Jesus hadede os!

Det havde vi reelt fortjent. Men verdens gladeste budskab er: på trods af alt dette, så elsker han os! Det er faktisk langt mere provokerende, end at han skulle hade os. Han elsker os!

Fra satans trykkeri

Måske har du ikke en label med ”Jesus hates you” på spejlet i dit badeværelse. Men måske en label med ”Jesus watches you” – altså: Jesus holder øje med dig, for han er ikke tilfreds med dig. Hvis du ikke lever som en god kristen, vil du møde Jesus med rynkede øjenbryn og mørkt blik. For Jesus kan kun li´ gode kristne.

Den label kommer fra satans trykkeri. Den skaber usikkerhed og ængstelse og krampagtige forsøg på at blive en ”god” kristen. Tag de to labels: ”Jesus hates you” og ”Jesus loves you”. Én af dem skal klistres over “Jesus watches you” - hvilken en vælger du?


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 07.11.2007

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også