09.05.2012 12:00 Age: 8 yrs

Skrevet af:
Michael Jacobsen

Praktisk tro

Jeg banker på døren ved de tæt lukkede persienner, og han byder mig åbent indenfor. Flere ting fanger mine sanser. Lugten af opkast - med et twist af øl - omringer mig. Et sted tænker jeg: ”Hvorfor gør jeg det her?"

Indenfor er der en hygiejne, som ikke forbindes med ordet hygiejne: Gulvet minder om en sandkasse; der er aske på sofabordet, øldåser rundt omkring, glas og tallerkner, som formentlig har ventet nogle dage. Jeg havde forinden overvejet med hvilket formål, jeg besøger ham. Skal der være noget formål?

Fra teori til kærlighed

"Troen på Jesus er ikke bare en religiøs teori, men det er en måde at leve på."

Sådan indledes Liv og Tro-siderne her på JesusNet.dk. Det taler til mig. Af og til har jeg haft det som om, at alt hvad jeg tager til mig fra kristen undervisning og forkyndere af Guds ord, nemt kan blive til en teori. En teori som jeg tager med i bagagen, og senere kan tage frem en gang imellem afhængig af situation og omgangskreds.

I denne teori er der to begreber, frelse og fortabelse, og et spørgsmål trænger sig på: Er det virkelig det, jeg tror på? Mit svar er, ja, og det bør lede til en reaktion så liv og tro hænger mere sammen. Jeg tænker, at den kærlighed som Gud har vist er ganske enkelt mægtig. En kærlighed som er ubetinget.

Række kærligheden videre

Tilbage til søndag morgen. Formålet er en relation, at vise den kærlighed som Gud har til os alle.

Formålet er at lytte, at spise pizza, at tale med hans kammerater, at lave mad sammen, at opmuntre, at opfordre, at sige nej til marijuana, at lytte til musik, at gå en tur, at gøre lejligheden ren mens han er på arbejde, at tale om Gud, sorg, glæde, forsømte børn, lyster, tilgivelse - at gøre godt i glæde og taknemlighed over alt det som Gud har gjort; over det håb han har givet alle, der tror på ham, at række den omsorg og kærlighed videre, som den kristne selv har modtaget af Gud. Vi må stille os til rådighed.


Skrevet af:
Michael Jacobsen

Lagt på nettet 09.05.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også