23.04.2009 12:00 Age: 11 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Pinkode: Joh316

Mit liv er fyldt af koder, som jeg skal huske til dankortet, mobiltelefonen, Facebook, cykellåsen, benzinkortet, til to internetbutikker, til Blockbuster...

Pinkode

Mit skrækscenarium er, at jeg glemmer en kode. Jeg mærker frygten de gange, jeg skal tanke benzin: Kan jeg nu huske koden? For det er ikke så tit, jeg gør det. Lettelsen er stor hver gang, det lykkes. Den samme følelse kommer i Føtex, når jeg har handlet og har stukket dankortet i kortlæseren og har skrevet min pinkode, og kortlæseren kvitterer: "Godkendt - Husk kortet."

Jeg har heldigvis aldrig prøvet den pinlige situation at stå ved kassen, og varerne er kørt igennem, og kortlæseren nægter at acceptere mit kort, fordi koden er forkert.

Gud ved kassen

Kristendommen taler om en situation, der ligner lidt. En dag skal alle mennesker stå til ansvar for deres liv over for Gud.

Hvert menneske vil komme hen til 'kassen', hvor Gud sidder. Kortlæseren vil enten sige godkendt eller nægte at acceptere kortet. Det er ikke lige meget, hvilket kort og kode, man bruger. Man kan ikke sige til Gud, som man kan til kassedamen: "Undskyld, jeg har glemt kortet, eller koden. Kan du lige lade varerne ligge, indtil jeg kommer tilbage..."

Koden er åben for alle

I modsætning til de mange sikkerhedsforanstaltninger omkring dankort og pinkoder, har Gud sørget for, at de ikke gælder for kristendommens kort og kode. Alle kan læse i Bibelen, at dåben er kortet, som man modtager, når man bliver døbt.

Der følger en pinkode med, og den kan man også finde i Bibelen, nemlig Joh316. Det vil sige Johannesevangeliet kapitel 3, vers 16:

 For således elskede Gud verden,

at han gav sin enbårne søn, for

at enhver, som tror på ham, ikke

skal fortabes, men have evigt liv. 

Pinkoden virker, når man tror på det, som den giver adgang til.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 23.04.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også