13.10.2010 12:00 Age: 10 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Op i lyset

Efter 69 dage i en chilensk mine er 33 minearbejdere ved at blive reddet. De var ellers formodet døde, men en stædig indsats for at finde overlevende har reddet dem. Det må være en ubeskrivelig god fornemmelse efter så lang tid i mørke at komme op i lyset og få en mundfuld frisk luft.

Det er altid dejligt, når medierne kan fortælle os om menneskeliv, der bliver reddet; at der trods alt også sker mange gode ting i verden.  

Massiv mediedækning

I skrivende stund er 12 blevet reddet, og det har taget godt 10 timer. Så det er et lidt langvarigt projekt. Af den grund, synes jeg måske nok, at det også er lidt for meget af det gode, når alle verdens medier - inklusive de danske - sender live fra redningen, hvor der i sagens natur for det meste ikke er så meget at se.

På den anden side, så kan jeg næsten ikke lade være med at følge med. For parallellerne til det evangeliske budskab er tydelige. Og derfor er jeg fascineret.

Hjælpeløshed 

Minearbejderne havde lyset fra deres hjelme, men det var en sparsom ressource - på samme måde var menneskeheden også fanget i en verden, hvor mørket rådede. Vi var også indespærret og hjælpeløse - ligesom minearbejderne heller ikke på nogen måde kunne komme ud, sad vi godt og grundigt fast, og nogen måtte gribe ind udefra for at redde dem.

På overfladen var der en stædig præsident, der angiveligt nægtede at opgive eftersøgningen af de savnede, selv om håbet svandt drastisk, og det virkede helt håbløst. For resten, så måtte 3 redningsarbejdere først transportere sig de 700 meter ned i minen, så de kunne hjælpe de 33 minearbejdere op med redningskapslen.

Redningsaktionen 

Gud opgav heller ikke mennesket, tværtimod. Han lagde en plan, der blandt andet indebar, at sende sin egen søn ned i suppedasen for at hjælpe os ud af den. En redningsaktion, der kostede sønnen livet. Men det var nødvendigt: Det var nødvendigt, at der kom nogen udefra og trak mennesket op i lyset og friheden.

Jeg har for resten set, at de fleste af minearbejderne bærer solbriller. Jeg formoder, at lyset simpelthen er alt for stærkt efter 69 dage i mere eller mindre bælgragende mørke. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at Moses' ansigt strålede så meget, når han havde været i Guds nærhed, at hans landsmænd blev så bange for ham, at han måtte tage et slør over ansigtet. Så stærkt er Guds lys.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 13.10.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også