15.06.2011 12:00 Age: 9 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Øjenåbner

Det var som at møde Jesus – "Det var da noget af en overskrift i et reklame-indstik", tænkte jeg og læste nysgerrigt videre. Det er skuespilleren Peter Mygind, der åbenbart har haft meget dårligt syn i mange år. Men nu har han fået en øjenoperation (derfor er interviewet med i reklamen) – og det har virkelig ændret hans liv! 

Optiker

Peter Mygind beskriver blandt andet oplevelsen med sætningen: "Det var så stor en åbenbaring for mig, at det var som om, jeg havde mødt Jesus, og han havde lagt hånden på min pande og sagt: 'Nu kan du se'".

Vildt og vidunderligt

Mygind henviser her naturligvis til de beretninger i Bibelen, hvor Jesus helbreder en blind, så vedkommende kan se. Godt nok var Mygind ikke blind før operationen, men oplevede alligevel et afgørende under! Hvor endnu mere vildt og vidunderligt må det have været for de helt blinde, der fik deres syn igen lige så hurtigt, som en operation - eller faktisk hurtigere: nemlig alene en kort berøring og nogle få ord fra Jesus!

Pinse er endnu mere vildt

Bibelen taler om "hjertet" som det i os, der har med følelser og tro at gøre. Og den taler om at dette hjerte har "øjne". Med disse "øjne" kan det se den åndelige virkelighed og dermed tro på Gud og Jesus.

Det er Helligånden, der kan give hjertet sit syn. Uden det er hjertet blindt og kan ikke tro på Gud. Men når Helligånden kommer til, kan han åbne hjertets øjne - give det åndelige syn. I pinsen fejrede vi at Helligånden kom og allerede den første dag gjorde dette syns-under i 3.000 menneskehjerter: de kom til tro!

Bang eller nåhhh

For nogen sker dette under pludseligt på én gang. Sådan som for de 3.000 pinsedag. Ligesom det almindelige syn efter en vellykket operation - eller efter Jesu forbøn. Det kommer bare: "Bang!" For andre sker det langsomt over en periode, hvor man begynder at skimte lidt og efterhånden lidt mere og til sidst ser klart. Sådan gik det for mig, da mit hjertets øjne fik deres syn: det tog en del måneder. Det var som en lang opdagelsesproces, hvor jeg sagde: "Nåhhh" undervejs. Men om det er "Bang" eller "Nåhh" - resultatet er det samme: vildt og vidunderligt!

Reklameindstik

Mygind har oplevet noget rigtig godt ved en operation - og vil naturligvis gerne anbefale det samme til andre, der bøvler med synet. Og det skal han have tak for. Jeg tænker: jeg har oplevet noget rigtig godt (faktisk det bedste i mit liv) ved at Helligånden gav syn til mit hjertes øjne. Det må da være værd at anbefale til andre! Hvordan jeg så lige får placeret "reklameindstik" i min hverdag, må Helligånden og jeg jo så snakke om løbende.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 15.06.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også