03.04.2013 12:00 Age: 8 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lockout

Måske er det tarveligt at tage udgangspunkt i en kedelig konfliktsituation, hvor landets kommuner har udelukket lærerne fra at gøre deres arbejde. For der er mange tabere i denne sag og få vindere. Men det minder mig om noget: Tænk hvis verdens største konflikt - nemlig den mellem mennesket og dets Skaber - var noget, vi skulle tale os til rette om?

Det ville være en forfærdelig situation at blive udvalgt som forhandler. Hvad I alverden siger jeg til hærskarers Herre, når jeg sidder overfor ham på den anden side af bordet? Hvad kan jeg tilbyde en frygtindgydende Gud? - som netop har bebudet, at vi alle som én er syndere og hjemfalden til straf: Evig lockout fra himlen.

Måske havde jeg en chance, hvis hans krav var uretfærdigt. Men der er ikke noget at komme med eller efter: Situationen er urokkeligt fastlåst, og der er ingen mægler.

En absurd løsning

Så sker der noget uventet: Bedst som Gud har tegnet et klart billede af situationens alvor med store bogstaver, bål og brand, tilføjer han: "Men jeg vil frivilligt, og med glæde, sørge for at bringe situationen i orden ved selv at opfylde alle mine krav til jer."

Det svarer til, at kommunernes forhandler tilbød selv at tage alle lærernes undervisningtimer ene mand under de arbejdsforhold, som arbejdsgiver har krævet. Og her braser billedet lidt sammen - for hvad skal lærerne så? Men sådan er det, når man forsøger at forklare det absurde paradoks, der sender os mennesker direkte i himmelen.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 03.04.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også