31.10.2006 12:00 Age: 14 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Livets fire årstider

Jeg er ganske med på at man skal se sandheden i øjnene. Ikke skabe falsk idyl og feje noget ind under gulvtæppet. Jeg er helt med. Jeg véd også godt at halvdelen af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse. Men når DR1 lancerer en ny serie, der hedder "livets fire årstider" og har følgende fire "årstider": fødsel, bryllup, skilsmisse og død, så står jeg af festen!

Skilsmisse :-)

Det positive i serien (som jeg naturligvis endnu ikke har kunnet se) ser ud til at være, at man vil tage disse alvorlige ting op - al respekt for det. Men at lancere skilsmisse på lige fod med de tre andre - det er trist. Det er faktisk at sige: "Tja, ethvert ægteskab ender jo nok i skilsmisse - det vil i hvert fald være det naturlige…". Måske overdriver jeg - men det gør titlen "Livets fire årstider" i hvert fald også. Den titel lægger netop op til et uundgåeligt forløb: først den ene årstid, så den næste, osv… Det er at give tabt på forhånd! Vi skal yde ægteskabet al mulig støtte - det er en truet art i Danmark for tiden. Men det sker ikke ved at kalde skilsmissen for en naturnødvendig "årstid".

Godt nok skrives der i foromtalen, at det jo ikke er alle, der kommer igennem alle fire - men for mig er den store brist, at man kalde bryllup og skilsmisse for "årstider" på lige fod. Og så undertitlen "Til døden jer skiller" - der jo stammer fra ægteskabsløftet, men nu åbenbart bruges om noget andet …

Lad os i stedet få nogle flere udsendelser, der arbejder intenst med hvordan vi plejer ægteskabet, så det blomstrer i stedet for at dø i en skilsmisse! Og nogle udsendelser, der giver hjælp til dem, der står i den krise, der kunne ende i en skilsmisse. Skilsmissen er ikke "den tredje årstid" - den er et forfærdeligt uvejr, en ødelæggende sygdom, som skal undgås og afværges, så vidt muligt.

Og så skal de ønskede udsendelser naturligvis også gøre det klart, at der findes skilsmisser, der er nødvendige og er uafvendelige af forskellige helt ekstraordinære årsager. Ikke at det skal legitimere de 90% af de danske skilsmisser, der ikke burde være sket. Men de personer, der som den sidste udvej kom fri fra fx en voldelig ægtefælle eller en anden umulig situation, skal have hjælp til ikke at stå tilbage med oplevelsen af at være fordømt.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 31.10.2006

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også