11.11.2013 12:00 Age: 7 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Livet er ikke retfærdigt

Vi har lige været vidne til endnu en dræbende og altødelæggende naturkatastrofe - tyfonen som har dræbt mindst 10.000 mennesker på Filippinerne og gjort millioner hjemløse. Den slags begivenheder tvinger altid nogle spørgsmål frem omkring Gud og meningen med livet. Omkring livets uretfærdighed.

Tyfon

Foto: NASA

Vi har en naturlig forventning om, at vi belønnes - eller straffes - efter fortjeneste. At livet - eller Gud - behandler os retfærdigt. Og når det ikke sker så forarges vi. Og det er en sund og anstændig forargelse som vi blandt andet skal bruge til at kæmpe imod både vores egen og andres magtmisbrug.

Forargelse 

Og i disse dage forarges vi så over, hvad der sker på Filippinerne. Den slags forargelse kendte de også på Jesu tid: (Lukasevangeliet 13, 1-5) 

Så kom der nogle og fortalte Jesus, at Pilatus havde nedslagtet nogle jøder fra Galilæa, netop som de bragte deres offerdyr til slagtning i templet. Da sagde Jesus: "Mener I, at de galilæere var værre end andre mennesker, fordi det gik dem sådan? Det var de ikke. Men I vil alle gå til grunde, hvis I ikke ændrer jeres indstilling og tror på mig." 

"Og hvad med de 18, der blev slået ihjel, da tårnet ved Shiloa-dammen væltede ned over dem? Tror I, at de var værre end alle andre mennesker i Jerusalem? Nej, jeg siger jer: Jeres skæbne bliver lige så tragisk som deres, hvis I ikke ændrer jeres indstilling og søger Gud." 

Livet er bare ikke retfærdigt. Tilværelsen er fuld af urimeligheder. Ulykker, som vi ikke kan se nogen som helst god grund til. Det er en del af den forbandelse, som hviler over jorden og har gjort det lige siden de allerførste mennesker vendte ryggen til Gud.

Ikke Guds plan 

De uretfærdige ting, som sker er ikke en særlig Guds plan for bestemte mennesker, men et livsvilkår, som vi alle sammen lever under.

Den eneste vej ud af livets uretfærdigheder er at have tillid til Gud og tro på hans Jesus, som har lovet et nyt og evigt og retfærdigt og syndfrit liv til alle, som tror på ham.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 11.11.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også